Cum să te asiguri că nu te voi angaja – Jurnal iTUX (10)

C

Săptămânile trecute am dat veste în țară și pe internet că îmi doresc un coleg la iTUX și vreau să angajez un part-time. Frumos, share-uri, recomandări, săptămâna viitore am întâlniri cu câțiva oameni, sper să fie totul bine și să îmi găsesc acest coleg genial!

Revenind la subiectul articolului. Am avut o discuție extrem de „amuzantă” la telefon (pe numărul meu personal, chiar sunt curios cum a ajuns la el) săptămâna trecută cu un băiat ce dorea să aplice pentru poziția noastră.

„Salut! Te sun în legătură cu anunțul!” zice el. Eu prins oarecum cu garda jos întreb ce anunț crezând că se referă la anunțurile noastre pentru serviciul de închiriere. Știam clar că am spus în anunțul de angajare că toate discuțiile se țin cu Andreea de la TalentCenter, firma care ne ajută cu recrutarea.

„Ăla de angajare! Vreau și eu mai multe detalii și eventual să stabilim un interviu.” răspunde el. Fiind la prima recrutare, nici nu știam dacă să fiu încântat că este așa hotărât sau nu. Am zis că na, poate omul își dorește foarte mult jobul și vrea să se întâmple totul repede. Îi răspund totuși că mi-ar plăcea să îl ajut, dar cum am o firmă de recrutare care se ocupă cu acest proces este cel mai bine să sune la numărul de telefon din anunț. I-am explicat că așa este și corect cât și mai ușor, ca să ne încurcăm în interviuri și CV-uri.

„Haide, ce rost are să mai plătești firma de recrutare? Facem repede noi o combinație și nu îi mai plătești!” mi-o trântește el. Bine, „b0$$”, așa te vreau. De când îmi doream un angajat cu combinația în sânge și pregătit mereu să facă o schemă ca să îi fie lui mai bine. Ce mai contează reputația și imaginea și respectul pe care insist să îl arăt partenerilor mei. Facem noi una rapidă și mă angajezi și nici nu mai dai la fraierii ăia bani. Mă mir că nu mi-a spus să îi dau „la semnătura” banii respectivi.

Revenind, dacă cumva ajungeți să săriți niște etape și să discutați direct cu persoana care are ultimul cuvânt cu privire la angajarea voastră, încercați să nu îi recomandați vreo combinație sau șmecherie că s-ar putea să vă treziți cu un refuz foarte politicos la telefon și apoi să vă salveze în telefon cu „Nu răspunde, nu angaja!”.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media