Blogosfera de fashion: hai, că poate mai e o șansă

B

Am avut astăzi norocul de a mă întâlni pe Otopeni, la porțile de îmbarcare pentru cursele interne, cu o parte „consistentă” a ce înseamnă fashion și beauty pe București. Noroc că pe lângă ei erau și persoane din lumea normală: Vasilescule, distratie placuta la JazzTM.

Poate asta nu e o surpriză, că e normal când la Cluj are loc Gala UAD (Gala absolventilor Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca), un eveniment mișto pentru cei care știu să guste design și creație. Pentru anumite dive evenimentul nu este destul de glam, na, probabil aud de facultate si se sperie. Surpriza a fost că, în scurtul timp de socializare, la țigară și cafea, am realizat că este o așa mare dezbinare în interiorul acestei nișe de online. Bisericuțe, vorbe, păreri. Toată zona de îmbarcare era împărțită, prin stânga și prin dreapta, de bloggeri și jurnaliști.

Am realizat că împart aceleași păreri cu oamenii pe care îi respect din industrie și asta e o bucurie pentru mine. Deși la mine e publică eticheta de „hater”, nu mă deranjează, aia e. Le zic cu voce, nu îmi pasă că invitațiile la evenimentele de „glam” nu ajung în inbox-ul meu, ca „răspuns”. E ok, the same 50 people at each party, waiting at the bar for a free drink. Pentru alții este un must prezența la astfel de petreceri.

Dezbinare este și pe segmentul „generalist”, dar pe fashion, unde toată lumea se pupă cu toată lumea și rar vezi articole negative de la o fashionista la alta, e un semn că lucrurile încep să nu mai meargă așa bine, cașcavalul se împarte mai greu acum, iar lumea începe sa te critice atunci când ești îmbrăcată în ultimul hal. Nu mai merge ca până acum, pentru că lumea începe să asculte și de părerile din jur, poate companiile nu mai aruncă bani pentru câteva click-uri și așa mai departe.

Poate acum, oamenii care chiar au ceva de spus în industria asta vor profita și vor ieși și mai mult în față. E nevoie de ei pentru a putea schimba ceva și pentru a educa comunitătile. Oameni care renunță la plecatul în afară tocmai pentru a rămâne și a face ceva aici, la noi. Iar acest lucru este de apreciat. E., mă înclin, bravo!

În rest, în Iași e bine și mișto. Am fost primiți bine și mai venim.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media