Buna educație include și felul în care te îmbraci

B

Am tot primit în ultima perioadă critici referitoare la felul în care văd eu lucrurile când vorbim de educația vestimentară în România. Că sunt eu exagerat, că etichetez oamenii după haine, că vreau să văd lumea numai la cămașă și așa mai departe. Normal, de asta am zile când mă duc în tricou la birou, că militez doar pentru cămăși. Eu mă leg de educaţie.

Eu văd lucrurile altfel, oarecum similar cu acest articol al lui Vali. Nu ne place când vedem o persoană care vorbește greșit gramatical și îl numim imediat „agramat”. Când vedem un bărbat fără maniere, care scuipă pe stradă sau vorbește la telefon la film, îl numim idiot, prost crescut sau „prostul p****”. Vorbim de o urmă de decență, bun gust și ceva educație. Ne deranjează când se ascultă manele în parcare, cu geamurile lăsate? Ne deranjează mirosul de transpirație la metrou?

De ce am trata diferit modul în care ne îmbrăcăm? Nu e tot o formă de bună educație? Sau aici deja nu ne mai interesează codul bunelor maniere? Nu consider că toată lumea trebuie să se îmbrace elegant, la patru ace sau în trend cu moda. Pe mulți nu îi interesează și e normal acest lucru. Poți să te îmbraci în fiecare zi într-un tricou și o pereche de blugi și totul e perfect. Nu e nimic greșit în asta. Fiecare are propriul stil. Problema apare atunci când stilul e o exagerare, din dorința de a atrage atenția, de a epata. Pentru asta o avem pe Iulia Albu.

Dar mi-ar plăcea să văd că oamenii învață să se îmbrace decent. Adică fără tricouri polo cu gulerul ridicat, fără a avea zece culori pe tine, fără branduri mari pe piept, fără briz brizuri și cred că lista poate continua mult și bine.

Vorbesc pur și simplu de un respect pe care trebuie să îl arătăm și prin modul în care ne îmbrăcăm, atunci când ieșim din casă. Decență și puțin bun gust. Văd acest lucru parte din educația pe care cu toții ar trebui să o avem. Ne dorim să vedem oameni civilizați, decenți și bine crescuți.

Mie îmi place să cred că în această enumerare este loc și de îmbrăcat civilizat/decent.

Sursa foto: Pixabay

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Bine, ajungem și la ultima categorie pe care mai toată lumea o ignoră, deși are un potențial de vânzări imens, luând în calcul situația social-economică din România. Business-uri orientate către ieftin și calitate îndoielnică. Știm cu toții că există, sunt cele de unde poți cumpăra un costum cu cât plătesc alte branduri doar pe transportul prin DHL, de la fabrica din vestul Europei. Costuri mici (atât de producție, cât și operaționale), customer service aproape inexistent (o tanti prin magazin), preț derizoriu, dar o mulțime de clienți. De ce?! Pentru că este ieftin, iar lumea este constrânsă de venituri să cumpere costume ieftine ș… […]

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media