Ce avem de făcut pentru #oNouăGarderobă? (EP02)

C

Primul pas a fost făcut. Pornim #oNouăGarderobă. Am realizat că trebuie să schimbăm multe în garderoba noastră, în modul în care ne îmbrăcăm și cum ne cumpărăm hainele. Ce-i mai greu de abia acum începe. O să fie un proces îndelungat, costisitor și care va necesită multă răbdare (pe principiul să nu cumpărăm tot ce ne place la prima vizită prin magazine). O să aibă și părți creative, când ne vom distra cu Instagram-ul și Pinterest-ul în căutarea inspirației și a spiridușilor. Hai să vedem ce ne așteaptă în următoarea perioadă, etape prin care mi-ar plăcea să trecem împreună. Pentru mine va fi o experiență de care aveam nevoie, iar voi o să puteți să extrageți din fiecare etapă fix informațiile și sfaturile de care aveți nevoie.

[av_heading heading=’Curatenie & Modificari’ tag=’h4′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

Facem curățenie în șifonier și aruncăm/donăm hainele care nu ne mai vin bine, nu ne mai plac sau care pur și simplu nu trebuia să le fi cumpărat de la bun început. Să fim sinceri, avem în șifonier o groază de tricouri, pantaloni pe care dacă i-am purtat de două ori e mare lucru. Stau degeaba acolo. De acest pas am să mă ocup săptămâna aceasta la final, într-un nou articol împreună cu un episod video din #oNouăGarderobă, pe care îl voi realiza împreună cu Alex Grecu. Vreau să îl fac pe bune și să nu păstrez haine doar în ideea în care „nu se știe când am nevoie de ele”, în condițiile în care nu le-am purtat pe unele deloc în ultimii doi ani.

Următoarea etapă va fi cea în care probăm hainele pe care le păstrăm și vedem ce trebuie modificat la ele ca sa vină bine. O lungime de mânecă la cămăși, mai strâmtăm sau lărgim niște pantaloni și așa mai departe. Am să profit de acest episod/articol pentru a trece din nou în revistă cum trebuie să ne vină anumite haine și aici mă refer la cămăși, pantaloni, blugi, sacouri.

[av_heading heading=’Moodboard & Necesar’ tag=’h4′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

Ne facem un moodboard cu ținutele și culorile care ne atrag și care ni se potrivesc cel mai bine (vezi aici cum să îți alegi hainele în funcție de corpul tău). Aici ne vom distra, ne vom inspira din Instagram, Pinterest pentru a ne face lista cu hainele pe care vrem să le adăugăm în garderobă în viitor. Eu pornesc cu un mic avantaj, am deja un board pe Pinterest cu ținute mișto, pe care le-am tot adunat în ultimii ani.

Facem o listă cu hainele, încălțămintea și accesoriile de care avem nevoie on a regular basis (ce avem nevoie la birou, pentru timpul liber și dacă este cazul de ținute speciale pentru evenimente/nunți/botezuri/divorțuri). Eu vreau să mi le aleg în funcție de stilul meu de viață, așa sunt sigur că îmi cumpăr haine în care mă simt în largul meu. Țin foarte mult la acest aspect, în trecut am luat haine care veneau bine pe alții sau erau în „vogă” și realizam ulterior că nu îmi placea deloc cum arăt în ele și mă simțeam ciudat. Putem intra în amănunt și pe lângă o garderoba de bază putem pregăti și o colecție capsulă pentru sezonul ce vine (în cazul nostru FW 2016/2017).

Ca idee, în această etapă facem exact lista de produse pe care trebuie să le cumpărăm. Așadar, vom ști ce fel de pantaloni trebuie să căutăm, ce culoare vrem să fie blugii de birou și cât de funky trebuie să fie tricoul de club. De abia aștept.

[av_heading heading=’Cumpărături’ tag=’h4′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

Începe distracția: ieșim la cumpărături sau ne căutăm articolele dorite pe magazinele online de la noi (în prima etapă) sau de afară. Probabil că la noi vom folosi site-urile oficiale ale brandurilor (preferatul meu este Mango Men pentru online) și apoi ne vom duce către site-uri multibrand (FashionDays, Zoot sau Answer, nu știu dacă vom găsi ceva promițător și pe altele).

Important este să respectăm lista pe care ne-am făcut-o mai sus, cât de mult putem. #DoamneAjută.

[av_heading heading=’Ținute’ tag=’h4′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

Pe parcurs ce strângem din ce în ce mai multe produse noi, în șifonier, putem începe deja să le combinăm cu cele vechi sau între ele, pentru a ne „genera” noi idei de ținute.

Sunt sigur că vor mai apărea tot felul de mici idei și „episoade” ale acestui proiect pe parcurs, de aceea acum am trasat direcțiile generale pe care le vom urma.

Ne vedem spre final de săptămână cu episodul 3.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media