Ce se poate întâmpla la filmarea unei reclame?

C

Credeam că pentru a filma o reclamă ai nevoie doar de o echipă video, actorii principali și de o locație. Stupid, right? Când pregăteam filmările pentru spotul de lansare iTUX am realizat câte lucruri mărunte sunt de rezolvat. Și cum era și normal, am reușit cu puțin „noroc” să mă lovesc de toate.

În ordine cronologică, câteva dintre ele.

Deși aveam strategia de marketing de câteva luni și știam că vom filma prima reclamă în septembrie și că este vorba de episodul în care avem nevoie de costumul de hotdog, cu câteva zile înainte primesc întrebarea „Costumul de hotdog cum este? E marfă?”. Și atunci m-a lovit: nu îl comandasem. Bag rapid un search pe google. Nimic, toate în „stoc furnizor”. Ok, hai pe Amazon.co.uk, apoi Amazon.de. Nimic. Mi-am încercat norocul și am sunat JokeShop.ro. Băieții au fost super ok și mi-au livrat costumul într-un timp mega scurt.

Aveam locația, vorbisem de toate aspectele necesare filmării, de la lumini, la prelungitoare și loc de fumat. În dimineața filmării am realizat că nu aveam curent. Eh, ce ne trebuie curent la o filmare? După vreo două ore de stres, de ținut oamenii în showroom la Zenonni (într-o sâmbătă dimineață, orele 7-8) și de alergat stânga-dreapta (multe telefoane, mulți nervi) am reușit să legăm totul la rețeaua electrică și să putem spune prima dată „Acțiune!”.

https://www.instagram.com/p/BLDkJlKht6l/?taken-by=alexandru.nestian

Vine curentul, era momentul să îmbrăcăm ținutele pregătite cu o seară înainte, cu multă grijă și atenție. Cătălin, prietenul care îl joacă pe „hotdog guy” (poreclă data personajului) se pregătește să se îmbrace. Lui îi pregătisem un costum mărimea 48. Pune pantalonii pe el, un „pic cam mari”. Mă uit la ei, etichetă cu mărimea 60. Seems legit. Teleportează-te la showroom-ul iTUX din Pechea 32-36 și adu pantalonii 48.

Era liniște și pace în zonă, auzeam păsărele cântând și puteam filma în liniște dialogul. Totul decurgea conform planului, reușisem chiar să recuperăm orele pierdute dimineața. La un moment dat ajunge la filmare și Tony Ciubuc, aducându-l cu el și pe Cismaru. Ce s-a întâmplat în acel moment în tot cartierul? Toți câinii au început să latre și să se agite. Un recital întreg de lătrături. Pam pam, o pauză de vreo oră neprogramată ca să se poată calma toată grădină zoologică din cartier.

Filmam noi de zor, în grădină, pe gazon. Liniștiți. La un moment dat cineva pune o întrebare extrem de pertinentă: „Sunt oprite stropitorile, da?”. Liniște deplină. Toată lumea se uită la mine. Eu mă uităm în gol. Iau telefonul, sun și pun și eu aceași întrebare mai departe. Răspunsul: „Bine că ați sunat, nu sunt oprite. Le oprim acum din sistem, să nu pornească astăzi”. Hiu. Mi-a fost frică să întreb la ce oră ar fi pornit, în timpul zilei.

Ajungem să filmăm scena cu costumul de hot dog. Acesta trebuia să aibă o pancartă promoțională. Ce a făcut Nestian? A uitat-o la birou. Ok, oricum nu îmi plăcea, să spunem că a fost „intenționat”. Așadar colegu’ Vlad a desenat, pe loc, una nouă de trei mai mișto.  După ce termină de desenat, colegu’ Dragoș trage concluzia: „Săgeata este în direcția greșită, trebuia să fie la stânga!”. Pauză, rumoare. „Facem alta?”. Nu, lasă, îl facem pe „hot-dog guy” să pară și mai profesionist. De aici și secvența din clip în care întoarce pancarta și zâmbește de bucurie.

14495251_1313660901985591_668346074644687096_n

Rezultat?

După aproape o lună de la filmări, pe acestea mi le amintesc deși sunt sigur că au mai fost evenimente „amuzante”. Bine, poate ar fi de menționat că am reușit să mă închid pe dinafară, în noaptea premergătoare filmării și a trebuit să dorm pe canapea la o familie de prieteni dragi. Dar na, nu aveam eu destul emoții și griji, trebuia să se întâmple și asta.

După „lupte seculare” a cam ieșit reclama iTUX pe care ați tot văzut-o pe Facebook.

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media