Ce umerașe folosim pentru hainele noastre?

C

Poate vă surprinde, deși mi-ar plăcea să cred că nu, dar este important să folosim umerașele potrivite atunci când ne aranjăm hainele prin șifonier. Dacă ești genul care aruncă cămașa sau sacoul pe umerașul rămas de la vreo curățătorie, atunci poate ar trebui să citești cu foarte multă atenție acest articol.

De ce ar trebui să ai grija asta? E simplu. Riști să îți strici hainele dacă le arunci aiurea prin dulap. O să îți explic mai jos ce și cum. Plus, dacă îți aranjezi cu grijă șifonierul, o să arate mai OK și nu o să fie un haos pe acolo.

Revenind, umerașe.

[av_one_half first]curatatorie[/av_one_half]

[av_one_half]

Umerașul din sârmă

Ok, probabil cel mai inutil umeraș, este banalul umeraș din sârmă, pe care îl primim când ne luăm hainele de la curățătorie. Este și primul care trebuie aruncat. E inutil. De ce? Sunt subțiri, nu distribuie greutatea tricoului/cămășii cum trebuie.

Dacă purtați măsuri ceva mai mari, umerașul din sârmă fiind mai mic o să lase niște urme vizibile pe umerii hainelor voastre. Dacă folosim umerașe prea mari riscăm să rupă materialul, mai ales la pulovere.  [/av_one_half]

[av_one_half first]plastic[/av_one_half] [av_one_half]

Umerașul din plastic

Majoritatea dintre noi folosim acest umeraș de plastic cel mai mult. Sper, totuși, că îl folosiți doar pentru tricouri, ceva pulovere și cam atât. Pentru pantaloni nu vi-l recomand pentru că nu suportă greutatea acestora și tinde să se îndoaie la mijloc și arată oribil în dulap. Pentru cămăși nu vi-l recomand că este prea subțire și nu are curbura la „gât” pentru a se mula pe gulerul cămăși. Cât despre sacouri, nu are forma necesară, cu suport pentru umeri.

În schimb, pentru tricouri este perfect. Eu am decis să îmi țin toate tricourile pe umeraș, pentru a le găsi mai repede și am cumpărat câteva zeci de astfel de umerașe. Acum toate tricourile sunt aranjate pe culori, în șifonier, pe astfel de umerașe.

[/av_one_half] [av_one_half first][/av_one_half] [av_one_half]

Umerașul din lemn, pentru cămăși

Am ajuns la umerașul de lemn, pe care eu îl recomand pentru cămăși. Dacă doriți, acesta poate fi folosit și pentru blugi. Pentru pantaloni de stofă etc. nu vi-l recomand pentru că la fiecare atingere riscați să alunece pantalonii de pe umeraș. În schimb, pentru cămăși este perfect. Este un pic mai lat față de cel din plastic, are o mică curbură în partea de sus care se mulează pe gulerul cămășii și vine pe diferite dimensiuni.

Este foarte important să luați umeașe potrivite pentru mărimea cămășilor voastre. Altfel, acestea nu vor atârna în poziția naturală (la cusătura dintre mânecă și umăr), ci direct pe cusătură de la umăr și o să vă deformeze cămășile în timp. Plus, dacă luați o dată un set de 10-20 umerașe, aceeași culoare și formă, câștigați puncte la aspectul vizual al șifonierului.

[/av_one_half] [av_one_half first][/av_one_half] [av_one_half]

Umerașul pentru pantaloni

Mereu m-a enervat ca în șifonier să am pantalonii pe diferite umerașe, unii mai sus, unii mai jos. Iar când voiam să iau o pereche reușeam să trag de pe umeraș alte trei perechi. E simplu. Alunecă, indiferent de cum încercam eu să îi apuc. Cel puțin de pe umerașele din lemn, alunecă de parcă e dat cu ulei umerașul. Așa că într-o zi m-am enervat și mi-am luat 20 sau 30 umerașe pentru pantaloni, cu bara îmbrăcată în material care împiedică pantalonii să mai alunce.  Da, nu le-am arătat pe cele cu clips, eu le prefer pe acestea.

Am mai făcut și eu un research pe internet și am găsit modalități interesante de pus pantalonii pe umeraș. Dap, există „modalități”. Eu îi puneam direct, la mijloc și aia era. Dar am găsit metoda „Saville Row Fold” (dacă nu știi ce este Saville Row, da un google search, o să îți placă). Ai un exemplu cu aceasta idee, mai jos.

 [/av_one_half]
 
[av_one_half first][/av_one_half] [av_one_half]

Umerașul pentru sacouri

Ok, probabil cel mai important umeraș din șifonier este cel pentru sacouri. În primul rând, sacourile sunt cam cele mai scumpe articole din șifonier și e și normal să le ofer mai multă atenție. Mai ales când ai sacouri și costume făcute la comandă. De ce trebuie să folosim astfel de umerașe? Forma lor specială (curbură în partea sus, umerii lați și curbați) imită corpul uman iar sacoul, când stă în șifonier, își păstrează forma naturală.

La fel ca la cămăși, este extrem de important să folosești umerașe potrivite ca mărime pentru sacoul tău. Dacă e prea mic umerii vor atârnă în gol, iar dacă este prea mare o să deformezi capul de mânecă.  [/av_one_half]

 

[av_heading heading=’De unde le cumpărăm?’ tag=’h4′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

Umerașe din lemn, pentru cămăși
Umerașe din plastic, pentru tricouri
Umerașe pentru pantaloni
Umerașe pentru sacouri

[av_heading heading=’The Saville Row Fold’ tag=’h4′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

_4fb6913e-3ebd-11e6-aebc-a22ff8d772df

 

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media