Cum porţi culorile anului 2016: Rose Quartz & Serenity

C

Luna trecută, toată lumea a vorbit despre inedita alegere, a celor de la Pantone, de a anunța o combinație între două culori, pentru titlul de “culoarea” anului 2016.

Așa ne-am pricopsit cu o combinație între Rose Quartz și Serenity (un fel de la Baby Blue în viziunea mea), care m-a trimis imediat cu gândul la culorile folosite de obicei pentru hainele/camerele bebelușilor: roz pentru fete și albastru pentru băieți. Clasic, nu?

Deși, la prima vedere, pentru bărbați nu pare o selecție de culori reușită, gândindu-ne puțin, realizăm că ne putem folosi de ele într-o varietate de ținute și idei cromatice. Chiar am găsit câteva modele, cât am căutat informații pentru acest articol, pe care vreau să le cumpăr, pentru când vremea o va permite.

Cămăși

Pentru cămăși, cele două nuanțe îmi plac la nebunie! În tonul de albastru (“Serenity”) am destule cămăși, pe care le pot purta atât la ținute mai business cât și la ținute casual, de vară (aici vorbesc despre cămășile din in). Acum va trebui să echilibrez balanța și cu câteva “Rose Quartz”. Poate te vei speria la început, dar nu este cazul! Vei găsi materiale geniale pentru cele două tipuri de cămăși.

[av_gallery ids=’431,432,433,434,435,436,437,438,439,440′ style=’thumbnails’ preview_size=’square’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’shop_catalog’ columns=’5′ imagelink=’no’ lazyload=’avia_lazyload’]

 

Pantaloni Scurți

Chiar dacă vremea de afară nu are nicio legătură cu vară și cu temperaturile ridicate, putem să ne gândim deja la ținutele cu care vom ieși seara, pe faleză, la mare. O combinație pe care ți-o recomand este: cămașa de in cu pantaloni scurți din bumbac.

[av_gallery ids=’445,444,443,472,473′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’square’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

 

Cardigan și pulover

Lăsând deoparte lunile de vară, revenim la vremea de afară și ne orientăm către cardigane simple, purtate peste cămașă sau tricou, la birou sau când ieșim în oraș cu prietenii. 

[av_gallery ids=’451,450,449,448,447′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’square’ columns=’5′ imagelink=’no’ lazyload=’avia_lazyload’]

 

Sacouri

De abia așteptăm să scriu despre sacouri! Ador ținutele în care piesa principală este sacoul și îmi place îndrăzneala cromatică la care ne provocă cele două culori: Serenity și Rose Quartz. Pentru vara 2016 mi-ar plăcea să văd pe stradă cât mai multe sacouri colorate, în ținute vesele. Colorat/vesel nu înseamnă că nu este elegant sau corect, câtuși de puțin! Îndrăznește! 

[av_gallery ids=’452,453,454,455,456′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’square’ columns=’5′ imagelink=’no’ lazyload=’avia_lazyload’]

 

Accesorii

Nu trebuie să ne limităm doar la piese vestimentare principale, când vine vorba de inclus cele două culori în garderoba nostră! Posibilități sunt multe: o eșarfă albastră, o batistă sau cravată roz sau chiar o pereche de butoni. Mix and match!

[av_gallery ids=’476,459,457,477,458′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’square’ columns=’5′ imagelink=’no’ lazyload=’avia_lazyload’]

 

Concluzie

Deși la prima vedere am privit circumspect alegerea celor de la Pantone, după ce am lăsat impulsul de moment la o parte, am realizat că este o alegere ce va aduce o mulțime de ținute reușite, combinații de culori și texturi geniale, pe care de abia aștept să le văd pe stradă, prin oraș sau măcar pe Facebook-ul tău.

O zi superbă iți doresc!

(Toate pozele sunt luate din Pin-urile de pe Pinterest, ce se pot regasi aici)
(Sursa video si imagine cover: Pantone.com)

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media