Educația vestimentară nu este un moft!

E

Tot aud replici precum „Eu nu am nevoie să mă îmbrac la costum!”, „Lasă, eu am stilul meu, în blugi și tricou!”, „Nu îmi trebuie mie lecții de stil.” și așa mai departe. E cool să spui că nu te interesează imaginea ta vestimentară, că tu ești tu și „nu haina te face pe tine”.
 
Uite că aici vreau să te contrazic.
 
O să ajungi, într-un punct al carierei (asta dacă nu ești freelancer și stai cu părinții) și este obligatoriu să ai grijă de imaginea ta publică. Iar aici intră și modul în care te îmbraci și cum îți alegi hainele. Nu spune nimeni să te îmbraci fashion și la modă, dar măcar să fie CORECT sau decent.
 
Unde vreau să ajung? Am participat săptămâna trecută la o conferință unde vorbeau tot felul de directori generali, executivi sau de marketing. Așadar, poziții bune în firme mari. Salarii mari, responsabilități pe măsură. (nu vorbim de CEO la blogulmeu.blogspot.ro). Genul de poziții unde imaginea contează. Mai ales la o întâlnire unde participă partenerii, concurența și posibili clienți. Și mă uităm la cum erau îmbrăcați pe scenă.
 
Unul dintre ei, stătea cu sacoul închis la amândoi nasturi, pe scaun. Două greșeli aici: niciodată nu te închizi la amândoi și când te așezi, te deschizi la sacou căci altfel strici toate liniile sacoului. E ok, după câteva minute și-a dat seama și s-a deschis. Să spunem că trecem peste, greșeală minoră. Dar pe ea am remarcat-o prima dată.
 
Mirarea mea a fost la colegul lui de scenă. O persoană cu un corp mai rotund, clar nu slim. Nu asta e problema, te poți îmbrăca bine indiferent de corpul tău, cum explicam și aici. Problema era că își alese o cămașă cu vreo două mărimi mai mică, care, atunci când s-a așezat pe scaun, aproape pocnea. Eram în ultimile rânduri ale sălii și tot îi vedeam pielea printre crăpăturile cămășii. Atât de tensionată era. O imaginea deloc ok, pe care vrei să o afișezi la un eveniment, unde mai ești și vorbitor.
 
Astfel de momente nu sunt ok, mai ales când ești în lumina unor reflectoare, la un eveniment. Toată sala e atentă la tine și e aiurea rău să ți se vadă burta pe lângă nasturii de la cămașă sau să stai închis la sacou până în gât. Sunt sigur că au greșeli involuntare dar, în capul meu acum, ori de câte ori aud numele firmei îmi vine în cap acea imagine. Top of mind-ul o să fie acum negativ.
 
Ajungi la un moment dat să îți reprezinți firma la care lucrezi (sau chiar a ta) și pe ai tăi colegi. E păcat. Ai mai multă grijă!

Sursă poza: Pixabay

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media