Ești prea bătrân pentru a te juca?

E

Stând în trafic ieri de dimineață, citeam articolul lui Nihasa despre Destiny 2, fiind tare curios dacă să îl cumpăr și eu sau nu. Bogdan spune o chestie în care m-am regăsit parțial în ultimii ani: „n-am cu cine să joc, tipul meu e limitat […]” și Vlad a detaliat puțin acest subiect prin comentarii.

PS cred că asta cu „nu mai am timp să mă joc” ar fi un subiect bun într-un articol separat. să mergi la film ai timp? să te uiți la tv ai timp? atunci ai timp să te și joci. este tot entertainment, nu altceva. multora însă le este rușine să recunoască pentru că se simt judecați de cei mai „maturi” din jurul lor. văd asta mult prea des (în România) și e păcat. fiecare ar trebui să se distreze așa cum are el/ea chef.

Nu mă mai pot intitula „gamer”, poate cum sunt mulți dintre prietenii de pe Facebook, dar pot spune că am început să mă joc prin clasa a-2-a, când a apărut primul PC în casă și mă distrăm cu Pipes. De atunci, am jucat tot ce era de jucat, am investit în PC-uri și console, pierdut zile, nopți și weekend-uri făcând turnee de FIFA sau construind caracterul din EVE Online (periculoase sunt MMORPG-urile). Dar făceam chestiile astea până pe la 24 sau 25 ani. Nu cred că lipsa timpului a fost principalul motiv pentru care am început să mă joc din ce în ce mai puțin, ci pur și simplu nu mai aveam energia necesară pentru a juca un joc concentrat, serios și atent.

Da, are dreptate Vlad, este entertainment, dar încep să îl văd ca pe un entertainment care îți cere atenție și focus. La TV te uiți să treacă timpul mai mult, să te relaxezi pe canapea. Nu generalizez, dar așa sunt eu și tocmai de asta am nevoie de un vibe pentru a mă apuca. Pur și simplu îmi place gaming-ul și îmi plăcea să fiu „dedicat” atunci când mă joc, iar asta se întâmplă din ce în ce mai puțin în ultima vreme.

Deși mi-ar plăcea să am cheful de a termina un joc în primele zile (hai, poate maxim săptămâni) după lansare, acest lucru nu se mai întâmplă. Le cumpăr, le joc primele zile și apoi mă iau cu altele, ajung seara prea târziu acasă să mai am energie și așa mai departe. În schimb, a început să îmi placă jocurile de pe PS4 mai mult atunci când se joacă ea.

Timp avem cu toții și nu cred că îi pasă cuiva că dacă se joacă se vor uita unii „mai mături” urât la ei.  Cei între 28-37 de ani mi se pare că sunt prima generație serioasă de gameri, care au prins evoluția industriei și a calității jocurilor. Practic, am crescut o dată cu jocurile. Unul de 20 ani clar nu va înțelege când îi vom spune că Mafia (1) chiar a fost un joc excepțional, că el e obișnuit cu Mafia 3.

Uitați câteva statistici privind cine se joacă în ziua de astăzi:

  • The average age of gamers: 35
  • The average age of game purchasers: 38
  • Households that own a device used for playing video games: 65%
  • Households that own a device exclusively for playing video games: 48%
  • The average number of years gamers have been playing: 13
  • Male gamers: 59%
  • Female gamers: 41%

Așadar, nu cred că există o limită de vârstă pentru a te juca pe un device, pentru că trebuie să includem aici și timpul pe care îl mai petrecem jucându-ne toate prostiile pe telefon. De exemplu, mi-am cumpărat pentru iPhone MotorSport Manager 2 (un fel de Football Manager, dar pentru Formula1) și cred că am pierdut zeci de ore pe el, în timpi morți (trafic, metrou, avioane și așa mai departe).

Cert că vorbim de o industrie imensă, o industrie care produce entertainment și nu cred că ar trebui să punem o limită superioară de vârstă. E mișto, e distractiv, apar evenimente precum Bloggers LAN Party (btw, tocmai s-a anunțat ediția XVI) și poți să te joci când vrei tu. La orice vârstă!

V-ați simțit vreodată prea „bătrâni” pentru a băga o FIFA cu băieții sau un raid în Wow? Jucați-vă, oamenilor, că e cool!


P.S. Perioada mea preferată de gaming se suprapune cu perioada ConsoleGames.ro, primul an și ceva după lansare, când stăteam cu orele să fiu la curent cu tot ce se întâmplă în gaming pentru a putea pune știri noi pe platforma. Nu cred că am mai scris de câțiva ani buni pe acolo și tot sunt în primii 60-70 utilizatori că număr de postări :)) Atunci am lansat și primul meu blog „ConsoleAddicted.com”. Amintiri plăcute, cu mulți, mulți oameni cu care am interacționat offline și continui să mă întâlnesc cu ei la evenimente de gaming.

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • nici nu trebuie sa joci mafia 1 doar te uiti la un video si sti ca e mai bun ca 3-u :)) cum sa nu te lase sa opresti anti-aliasing wtf. Am vaz multi pe twitch care au 30+ si fac stream si cred ca sa fi gamer e la un click distanta / double click daca dai de pe desktop 😛 , e un titlu usor de primit si e ca si cum ai spune ca din cauza ca esti batran nu mai poti face un rebus sau un sudoku

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media