Am fost pe covorul roșu la Berlinale

A

Anul acesta am tot comentat pe seama felului în care anumiți stiliști aleg să își îmbrace vedetele pe covorul roșu. Și mă gândeam ce aș face eu dacă ar trebui să mă ocup de asta. Well, am fost extrem de bucuros când mi s-a ivit ocazia, prin iTUX, să îi îmbrăcăm pe frumoșii bărbați din spatele filmului românesc „Ana, Mon Amour„, selecționat la Festivalul Internațional de Film din Berlin, pe scurt, Berlinale.

Ce a implicat să mă ocup de ținuta fiecăruia? M-am întâlnit cu toți în showroom-ul iTUX, am stat și am discutat puțin despre cum le-ar plăcea să arate pe covorul roșu, am venit cu propuneri pentru ei și apoi am trecut la probat. Exact procesul pe care îl am de fiecare dată când un bărbat vine în vizită, la noi în showroom. 

Pentru Călin Peter Netzer (regizor) și Mircea Postelnicu (actor principal, rol masculin) am ales două ținute în culori diferite, gândindu-mă că vor apărea împreună în aceleași poze, atât la premiera filmului Ana, mon amor la Berlinale, cât și la gala de sâmbătă seară. De aceea, pentru Călin Netzer am mers pe o costum negru, dintr-o țesătură specială, rever ascuțit îmbrăcat în satin, împreună cu o cămașă albă, cu fenta ascunsă, accesorizată cu un papion negru de mătase. În schimb, pentru Mircea Postelnicu am ales un costum albastru, cu un rever sal din același material cu sacoul, cămașă albă simplă și un papion vișiniu.

Pentru Adrian Titieni, scenaristul Cezar Paul-Bădescu și directorul de imagine Andrei Butică am ales ținute clasice, negre, smoking rever sal din mătase, alături de niște cămăși albe și papioane negre. Nimic complicat, vorbim totuși de o prezență pe un covor roșu. Simple is better. Always.

Am ținut foarte mult să modific hainele fix pe dimensiunile lor, la fel cum am grijă pentru fiecare client iTUX pe care îl consiliez. Pentru costumele cu mărime mai mare, 58-60, am ales să las pantalonii un pic mai lungi pentru a evita situațiile în care se ridică pantalonii peste locul unde se poartă de obicei. Un singur reproș am pentru mine: la una dintre ținute unde nu am putut asigura și cămașa, rezultând într-o ținută unde nu se văd manșetele de la sacou. 

Da, așa cum îmi spunea și colega mea, Simona Hulber, trebuie să recunosc că este un sentiment tare mișto să te uiți la pozele actorilor și regizorilor pe covorul roșu al unui festival internațional de film și să știi că tu te-ai ocupat de ținutele lor, de la alegerea lor, de la modificări și până la livrarea dinainte de plecare.

Îmi place ce a ieșit și sper să mai am ocazii în care să arăt că și bărbații din România pot arăta exemplar pe covorul roșu, în fața unor fotografi din întreaga lume, la Berlinale și nu numai.

Ce îmi place cel mai mult este că pot face orice bărbat să arate la fel de bine, indiferent de eveniment. Și cine nu și-ar dori să arate la propria nuntă precum un actor pe covorul roșu?

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    • Yep, dar a fost singurul unde nu i-am putut oferi o cămașă și a ales să poarte o cămașă proprie și de aici eroarea la mânecile sacoului! 🙂 Cu o cămașă cu butoni care s-ar fi potrivit mai bine pe mâneca sacoului ar fi fost altă imagine. Am menționat mai sus că am singur reproș să îmi fac! Asta era!

  • sper ca aia cu #domnulIuhas e un misto intre voi, altfel comentariul ala n-ar avea ce comenta, daca ar fi blogul meu. in rest, f tare! tine sus treaba buna!

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media