Încep conferințele. Cum ne îmbrăcăm?

Î

A venit și luna Septembrie și pe lângă faptul că au început școlile (ceea ce nu prea ne interesează direct, dar se duce pe copcă traficul din București), urmează să înceapă și conferințele. Vine Webstock, probabil voi bea o cafea cu mulți dintre „prietenii de pe Facebook” pe acolo.

Am observat și anul trecut, la multe dintre evenimentele la care am participat, că sunt destul de multe persoane (atât femei cât și bărbați) care vin îmbrăcate fără nicio grijă, cu tot ce le-a picat pe mână dimineață. Sunt conferințe ce au loc prin hoteluri pe care le vizităm doar cu aceste ocazii. Bine, dacă voi mergeți la prânz la Marriott, bravo!

Revenind, mi se pare OK ca, atunci când mergeți la o conferință importantă pentru domeniul vostru, să oferiți puțină atenție vestimentației. Poate așa nu vom mai vedea astfel de poze de la evenimente. Băieți, le iau pe rând.

 • Cămașă și o pereche de blugi
 • Cămașă și o pereche de pantaloni
 • Cămășă și o pereche de pantaloni și un sacou smart casual
 • Cămașă și costum business

Depinde cum vrei, cum te simți comod și din ce domeniu vii. Eu am fost anul trecut la majoritatea conferințelor în combinația cămașă/pantaloni/sacou și o dată (cred) în costum. E ok și o alegere blugi și tricou, chiar dacă e simplu (poate prea simplu). Merge, uneori, schimbat tricoul cu o cămașă, chiar și casual. Parcă e altceva.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’10px’ custom_margin_bottom=’10px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

Cămăși

Normal că prima dată o să vă recomand cămașa albă. Nu știu dacă v-am mai vorbit despre ea :). Dacă porți și un sacou, alege o cămașă uni, bumbac. Altfel, riscă un pic și mergi pe ceva mișto. Și, ca să nu dau motiv de aruncat cu pietre: da, cu puțină atenție puteți purta și un tricou într-o combinație blugi & sacou! Arată super mișto, dacă sunt piesele alese cu grijă. Referitor la tweet-ul lui Zoso, există trenduri și la cămăși dar nu mi-a plăcut să mă las dus de acest val. Cămașa e ceva simplu, clasic și în afară de mici motive „decorative” rămâne la fel. De aceea, ce am recomandat mai jos sunt câteva cămăși pe care le puteți purta și la anul și peste doi. Nu recomand în mod special să luați cămăși de pe net, e dificil cu tiparul (îmi doresc să scriu despre asta, când prind timp). Tocmai din acest motiv, majoritatea dintre recomandările de mai jos, sunt de la Zoot, unde le puteți proba liniștiți înainte de a le cumpăra.
Recomandări: aici, aici, aici, aici, aici. (sau click direct pe poză)

[av_one_fifth first]
299,99 lei
299,99 lei
[/av_one_fifth][av_one_fifth]
164,99 lei
164,99 lei
[/av_one_fifth][av_one_fifth]
169,90LEI
169,90LEI
[/av_one_fifth][av_one_fifth]
169,90LEI
169,90LEI
[/av_one_fifth][av_one_fifth]
169,90LEI
169,90LEI
[/av_one_fifth]

Câteva mențiuni: Cămașă bleu cu buline, cămașă alba simplă și o cămașă neagra (mereu mi-am dorit una, nu am reușit niciodată să îmi cumpăr).

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’10px’ custom_margin_bottom=’10px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

Blugi și pantaloni

Eterna problemă cu blugii, resimțită de Vali și Andrei (de două ori chiar). Well, cum am spus și atunci, recomand Mango Men pentru pantaloni. Zara uneori are și modele mișto și ok din punct de vedere al calității. Ultimele două perechi mi s-au rupt după vreo 10 purtări. Which is not ok. Cât despre blugi, încercați să fie normali ca tipar (nu tăiați, decupați sau pantalonii fostei prietene), iar culoarea să fie ori un bleumarin, ori culoarea de jeans originală.

Recomandari: aici, aici, aici, aici, aici. (sau click direct pe poză)

[av_one_fifth first]
199,90LEI
[/av_one_fifth][av_one_fifth]
399,90LEI
[/av_one_fifth][av_one_fifth]
199,90LEI
[/av_one_fifth][av_one_fifth]
199,90LEI
[/av_one_fifth][av_one_fifth]
149,90 lei
[/av_one_fifth] [av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’10px’ custom_margin_bottom=’10px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

Sacouri

Sacoul smart-casual. Cel pe care nu îl luați la nunta prietenului din copilărie. Cel pe care îl mai purtați la birou și apoi ieșiți la un pahar cu colegii, cel în care nu arătați că nuca în perete.

Câteva idei de produse ok: aici, aici, aici, aici. (sau click direct pe poză)

[av_one_fourth first]
669,00 LEI
669,00 LEI
[/av_one_fourth][av_one_fourth]
399,00 LEI
399,00 LEI
[/av_one_fourth][av_one_fourth]
549,90LEI
549,90LEI
[/av_one_fourth][av_one_fourth]
949,90LEI
949,90LEI
[/av_one_fourth] [av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’10px’ custom_margin_bottom=’10px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

Am încercat să aleg produse care să nu aibă materiale sintetice în compoziția lor. Și la prețuri normale. Dar, na, când vreți să scăpați de grija alergatului prin magazine și a comenzilor online, oricând puteți comanda o cămașă sau un sacou, pe comandă, pe măsurile voastre. Prefer să dau pe o cămașă la comandă, care să fie perfectă pentru corpul (înalt, slab, mâini lungi), dintr-un material categoric superior oricăruia din comerț, o sumă cu care mi-aș lua 2-3 din retail.  Încă am cămăși făcute acum trei sau patru ani, care deși purtate foarte des și dar întreținute OK, își păstrează culoarea în material și arată decent.

Cum vă îmbrăcați la astfel de evenimente rămâne, până la urmă, decizia voastră. Dar, na…o cămașă cu toții avem în garderobă.

Și ca să eliminam orice întrebare: nu, nu este reclama.

(Sursa foto: Pixabay)

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Nici pe tipar LARGE nu gasesti ceva ca sa iti vina bine?
   Plus, exista si varianta sa iei o camasa care vine decent si impreuna cu un croitor de incredere sa faci mici modificari.

 • Sacourile „casual” cum le spui tu sunt o pantă foarte alunecoasă pentru mulți. Am văzut numai glume de sacouri prin magazine în varianta aia „casual”, și din păcate cam toți popândăii le poartă.
  Oi fi eu mai non-fashion, dar după mine sacoul trebuie să fie dintr-un material mai…. „țeapăn”. Nu tricot din ăla lălâu, care când bate vântul flutură mai ceva ca pletele Cosânzenei.
  Ah, și încă ceva odios: coatele cu petece maro pe ele. Câh.

  • Moda in general este o panta alunecoasa pentru multi. Sacoul casual, pentru mine, este sacoul pe care nu il port in formula „costum”. Depinde si de ce materiale vorbim. Unul dintre sacourile mele preferate, pe care il port cu blugi, este unul bleumarin, bumbac, de la Zara. Simplu 🙂

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media