Ce vei invata rapid ca antreprenor

C

Înveți că pentru unii clienți nu există program de muncă. Așadar te vor suna și sâmbătă la 7 dimineața, dar și marțea la 22:00 și vor fi surprinși când le explici că nu ai cu ce să îi ajuți la ora aia că nu mai ești la birou. Să ai telefon de „firmă” cu număr public este cel mai bun curs de diplomație.

Înveți că indiferent cât de mult te vei implica o să existe clienți care nu o să fie mulțumiți. Pur și simplu pe ei nu îi vei mulțumi niciodată.

Înveți că tot ce ține de contabilitate este o nebuloasă și orice ai face mereu lipsește o factură, o chitanță, o declarație sau o ștampilă. Este un fel de Triunghiul Bermudelor. După ce vei sta să potrivești facturile cu bonurile fiscale ori cu settlement-urile de la POS vei realiza că tot ai uitat ceva, undeva. O vei găsi trei luni mai târziu undeva unde puteai jura că te-ai uitat.

Înveți numărul telefon al curierului de pe zonă. It’s your best friend. Ionuț de la Fan Courier de la noi de la birou este aur curat! Jos pălăria pentru el, Roxana, să îl puneți pe lista de angajatul lunii!

Înveți toate străduțele și rutele ocolitoare spre/dinspre birou. Știi cum poți să scapi de orice intersecție aglomerată încât să ajungi cât mai repede la birou sau la un client/partener.

Înveți abrevierile de la toate instituțiile statului ori de la toate avizele pe care trebuie să le ai. Preferatul meu rămâne avizul PRAM. Plătești să vină cineva să se uite la niște prize. Cool job.

Înveți că promovarea pe Facebook nu este magică precum credeai. Nu o să îți crească cifra de afaceri după un simplu boost pe Facebook și e multă muncă în spate.

Înveți că nu există concediu 100%. Tot vei citi mereu fiecare email sau fiecare mesaj de pe grupul colegilor (da, acum am doi colegi, nu doar unul, yuppy)!

Înveți că o să primești cereri de la discount/gratuități fix de la persoanele de la care nu te așteptai niciodată 🙂

Înveți să nu mai crezi în zile lejere. Dacă dimineața când îți bei cafea te uiți peste calendar/agenda și spui „Astăzi pare să fie o zi lejeră”, să știi că atunci karma spune la rândul ei „Hold my beer!„. Fix atunci se va strica o mașină de cusut în atelier, un client se decide să schimbe costumul deja pregătit, alți trei vin neanunțați în același timp, pică site-ul, este și data de 24 a lunii iar contabila nu găsește bonul de factură fiscală nr. 1231 de la furnizorul Y, prietenii se ceartă pe grupul de Whatsapp, liftul din clădire nu merge și așa mai departe. Așadar, învățătura de minte: niciodată nu spune că o să ai o zi ușoară!

Înveți să nu spui niciodată „nu are ce să meargă prost cu această comandă”, pentru că fix asta o să se întâmple.

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media