Jachete și paltoane pentru sezonul Toamnă-Iarnă 2016

De doi ani tot încerc să îmi cumpăr/comând un palton sau ceva jachete de iarnă. Chiar am făcut și un ghid pentru asta. De fiecare dată mă aglomerez în prea multe variante de culori sau modele și până mă decid se face primăvară. Vrea ca iarna asta să reușesc să mă decid din timp, așa că am aruncat o privire să văd ce se „poartă”. Implicit și peste ceva magazine online. Nu e greu, te duci pe homepage-ul lor și apeși pe „New Arrivals” sau „New Collection”. Pam.

Două trenduri mi-au sărit în ochi și mi-au și plăcut: „duffle coat” și „bomber jacket”. Aș încerca să le traduc dar cred că le stric tot farmecul. „Jachetă tip aviator” sau „Geacă în stil aviator”… da. Mai bine nu. Se ocupă anumite site (o să vedeți mai jos) să facă niște traduceri amuzante.

Duffle coat

Atunci când nu îți dorești un palton clasic/elegant poți oricând să alegi o variantă casual. Varianta Harry Potter. Cam așa o vizualizez eu, că o haină pe care ai purtat-o la facultate, în Marea Britanie. Bun, pe lângă, este și ușor de purtat. Eu l-aș purta direct peste o cămașă, ori cu un pullover pe gât sau peste un sacou. Așa aș putea avea trei stiluri diferite, pentru  și aș putea jongla multe ținute cu puține articole vestimentare.

Să o luăm altfel: 3 perechi de pantaloni (să spunem un blug, un chino și un pantalon de costum), 2 cămăși, un pullover, o vestă tricot și 2 sacouri și la final paltonul nostru. Dacă e să facem niște combinări (nu, nu folosim formula) realizăm că putem să ne îmbrăcăm diferit de 19 ori. Cam o lună de zile de mers la birou, niciodată la fel. Cu 8 articole vestimentare. Smart.

(bun, încerc să fac o astfel de schița într-un articol viitor, cu produse de pe la noi, într-un buget rezonabil. coming soon.) 

Ce modele mi-au plăcut?

CLOTH DUFFLE COAT - 449 RON

CLOTH DUFFLE COAT – 449 RON

Quilted wool-blend duffle coat - 649 RON

Quilted wool-blend duffle coat – 649 RON

CHECKED DUFFLE COAT - 499 RON

CHECKED DUFFLE COAT – 499 RON

WOOL DUFFLE JACKET - 895 EUR

WOOL DUFFLE JACKET – 895 EUR

Wool Blend Duffle Coat - 355 GBP

Wool Blend Duffle Coat – 355 GBP

Da, putem spune că mi s-a pus pata pe roșu.

Bomber Jacket

Dacă este să fiu sincer, nu mi-am cumpărat niciodată (poate anul ăsta schimb asta) aceste jachete, „tip aviator” (am zis să încerc în română). Nu mi-au atras atenția prea mult și nici nu consideram că mi se potrivesc. Dar cum anul acesta am tot încercat să îmi diversific stilul clasic și rigid am decis să le acord o șansă.

Avantajul acestor jachete este că sunt extrem de versatile și le poți purta aproape cu orice.  Da, mai arunci și o pereche de ochelari și te crezi Tom Cruise în Top Gun. Și apoi te duci să vezi Jack Reacker la cinema.  Nu știi cum să porți o astfel de jachetă? Well, acum e mai simplu că niciodată. E suficient să arunci o privire pe Pinterest sau Instagram și vei găsi suficiente surse de inspirație. Asta fac și eu acum. Uite, încearcă aici.

Ce modele mi-au plăcut?

Jachetă de aviator 229,00 LEI

Jachetă de aviator
229,00 LEI

Jachetă de aviator 159,00 LEI

Jachetă de aviator
159,00 LEI

Geacă în stil aviator din imitaţie de piele de căprioară 189,90 RON

Geacă în stil aviator din imitaţie de piele de căprioară 189,90 RON

LIMITED EDITION QUILTED TECHNICAL SWEATSHIRT 129 EUR

LIMITED EDITION QUILTED TECHNICAL SWEATSHIRT 129 EUR

SATIN BOMBER JACKET WITH CHECK UNDERCOLLAR 875 EUR

SATIN BOMBER JACKET WITH CHECK UNDERCOLLAR 875 EUR

 

 

 

2 raspunsuri
  1. Oana
    Oana says:

    Frumos articolul, o sa-l shareuiesc catre colegii si prietenii mei de sex opus, dar titlul nu ar trebui sa fie Toamna-Iarna 2017? ca cel de care zici tu, a cam trecut 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.