CSR mișto de la Băneasa Shopping City: „It`s OK to help them dream”

C

Îmi plac campaniile de CSR care chiar încearcă să schimbe ceva în viața persoanelor care au nevoie, campanii care nu sunt interesate de reach, ROI sau mai știu eu ce. Mi-a plăcut din prima campania celor de la Băneasa Shopping City care împreună cu cei de la SOS Satele Copiilor „anunță lansarea noului proiect de responsabilitate socială It`s OK to help them dream, derulat cu scopul participării la eforturile de combatere a abandonului școlar și de susținere a accesului la educație în rândul copiilor proveniți din familii defavorizate.”

În ignoranța mea și în bula mea nu prea ajung des astfel de informații, fiind prea preocupat să mă ocup de mine, de business, de partea mișto a vieții mele. Încerc oarecum să stau departe de astfel de subiect, știind, în marea majoritate a timpului, că nu am cum să ajut.

  • Știai că mulți dintre copiii provenind din familii vulnerabile renunță la școală sau merg sporadic pentru că au doar două rânduri de haine sau le e rușine cu hainele lor? Pentru ei nu există colecția nouă sau colecția veche, trenduri sau stil.
  • Iar cauzele care stau la baza procentului de 19,1% reprezentând rata abandonului școlar în România (față de media europeană de 11%) pot merge dincolo de nevoile materiale, majoritatea fiind legate însă de sărăcia care expune acești copii riscului de excluziune socială (50% dintre cei 4 milioane de copii români cu vârste până în 18 ani sunt deja expuși acestui risc).

Ce putem face?

Ok, ne învârtim în lumea bună, prin corporații, prin start-up-uri, la petrecere glossy și fashion, avem atâția „influenceri” sau vedete „fashion”, „instagram” și lista poate continua. Haideți să facem și ceva util pentru cei care nu au nevoie de sfaturi despre cum să își pregătească ținuta pentru a doua zi.

Avem cu toții haine pe acasă, potrivite pentru copii de niște copii de până în 14 ani (tricouri, hanorace, geci și așa mai departe), avem cu toții niște prieteni care au copii acasă și mereu au haine ce le-au rămas mici și așa mai departe.

Haideți să facem un drum până în parcarea Băneasa Shopping City, în perioada 18 octombrie-26 noiembrie, la centrul de donații amplasat în parcarea exterioară și să lăsăm acolo toate produsele de care ne putem lipsi acasă. Programul centrului este: L-V 12:00-20:00 și în S-D 08:00-20:00.

Pentru noi câteva tricouri nu au nicio importanță, dar pentru cei mici care nu au deloc, s-ar putea să fie fix ce își doresc de la Moș Crăciun anul acesta.

Dacă sunteți interesați de mai multe informații, dați un click aici: https://www.baneasa.ro/doneaza

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media