Ne îmbrăcăm și noi potrivit pentru căldura de afară?

N

Vrem să ne îmbrăcăm frumos, vrem să fim eleganți la birou sau seara la o întâlnire cu domnișoară frumoasă de la alt etaj din clădirea în care lucrăm. Mă bucur să văd asta, e de apreciat că unii chiar încearcă să renunțe la tricouri și sandale și să își îmbunătățească imaginea vestimentară. Mai contează și acest lucru, din când în când.

Recunosc, vara îmi este foarte greu să mă îmbrac, pentru că nu am multe variante subțiri prin șifonier și sunt unele zile atât de călduroase încât renunț și aleg un tricou și o pereche de pantaloni scurți și asta e. Scap astfel de senzația de cuptor pe care o resimt în unele cămăși, fie ele din bumbac sau din in. Apoi, când văd prin oraș pe unii îmbrăcați la 4 ace din cap până în picioare, cu pantaloni de lână (credeți-mă că nu exagerez), o cămașă cu cravată și un sacou, parcă mă ia pe mine cu transpirații.

Aici avem 2 categorii de oameni: cei cu dress code impus la muncă și oamenii „fashion”.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

Prima categorie are circumstanțe atenuante, fiind obligați să fie la costum în fiecare zi. Nu realizează că poți avea și o ținută din pantaloni cu sacou care să respecte cerințele, iar cămașa nu trebuie să fie dintr-un bumbac gros pentru iarnă, ci și dintr-un in sau dintr-un bumbac subțire. Ca să nu se topească în metrou sau mergând pe stradă. Îi vezi de la distanță, le vezi disperarea în privire când se topesc pe sub acel sacou de lână cu poliester.

Din păcate, mai toate produsele de prin magazinele din mall-urile noastre, care sunt accesibile pentru un om cu  un buget mic spre mediu, sunt acum din combinații între fibre naturale și sintetice. Nimic mai nasol decât o cămașă care are poliester sau un sacou care este numai din poliester. Și probabil asta e scuza multora, că nu au găsit ceva mai bun prin magazine. Dar, dacă ne dăm puțin interesul, vedem că, de exemplu, pe Mango Outlet poți găsi sacouri de bumbac sau bumac&in chiar și la 145 RON sau 230RON. Nu e reclamă, îmi cumpăr des pantaloni de la Mango Men și sunt mulțumit raportul calitate/preț. Am luat și cu 90 RON perechi de pantaloni office de la ei, în perioada reducerilor. E suficient să cauți pe google „sacou in” sau „sacou bumbac”. Și mai sunt și alte variante, cum scrie Mariana aici, pentru ținute de birou, nu neapărat business.

Evitați sacourile groase, evitați materialele sintetice, pentru că nu vă veți simți confortabil în ele. Pielea nu respiră, stați transpirați și veți fi un cuptor mobil prin oraș. Nu mai stați îmbrăcați încă de acasă: cravata poate să stea și în ghiozdan sau geantă (pe toți în văd cu câte un ghiozdan în spate), așa vă puteți deschide unul sau doi nasturi la cămașă. Vă puneți cravată când ajungeți la birou. Sacoul poate fi purtat și pe braț, se va șifona un pic, dar mai bine așa decât să ajungeți la birou cu 3/4 din cămașă transpirată. Dacă nu vreți să se șifoneze sacoul, lăsați unul sau două la birou. Așa știți că aveți mereu „ținuta” pregătită când ajungeți.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

A doua categorie este specială, formată fie din oameni care lucrează în domeniul modei, fie bloggeri, fie pasionați de stil. Eh, aici nu prea găsesc scuze sau explicații. Înțeleg că vrei să îți arăți stilul și garderoba, dar pe 35-38 grade nu înțeleg de ce te-ai îmbrăca la sacou, cravată și uneori să mai arunci și o vestă pe tine? Dar na, avem și bloggeri care ziua dau sfaturile elevate de stil și seara sunt de gât cu Salam la petreceri. Aici se vrea doar să se iasă în evidență. Sunt și băieți care știu să se îmbrace mișto și pe 40 grade și care să arate prin ținutele alese că au și educație vestimentară și stil.

De’ar fi mai mulți ca ei, ce bine ar fi…

(sursa foto: pixabay)

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media