O nouă garderobă (EP01)

O

Când te bazezi prea mult pe garderoba deja existentă și nu faci niciun efort real să o  îmbunătățești pe parcurs ajungi ca mine acum: majoritatea hainelor și-au depășit „termenul” și trebuie să le înlocuiesc iar altele ori nu mă mai reprezintă ori nu îmi mai vin așa cum ar trebui. Acesta este un aspect la care țin foarte mult: frumoase, urâte, cum or fi ele, vreau să îmi vină bine și corect.

Concluzia: trebuie să îmi schimb aproape complet garderoba. Ma refer aici la încălțăminte, tricouri, blugi (partea casual) cât și la colecția de cămăși, sacouri și costume.  Ultima dată când am făcut o operațiune de o așa „complexitate” a fost prin facultate, când am renunțat la blugii largi și tricourile lălâi și am trecut la cămăși și pantaloni. Fiind tânăr și amețit nu am făcut-o cu cap, am cumpărat tot ce mi-a plăcut neluând în calcul ce aveam deja acasă și dacă am cu ce să le port.

Ca fapt divers, doar luna trecută mi-am ales 5 materiale de cămăși, ulterior realizând că le fac degeaba, că nu se asortează cu mai nimic din șifonierul meu. Și am renunțat la ele, păstrând banii pentru niște achiziții mai smart.

De această dată o să fie un pic diferit. Vreau să îmi analizez, cu atenție, nevoile vestimentare pentru a-mi da seama care sunt ținutele de care am nevoie,  ținutele pe care le port cu plăcere și mă simt comod în ele. Plus, cel mai important, pe baza acestor nevoi să fac lista articolelor pe care mi le doresc, să văd cum le pot combina încât să le „exploatez” la maxim, să văd cât mă costă și de unde le pot cumpăra mai rentabil (da, mai ieftin, șoc și groază, am scris asta pe blog). Pasul următor este apoi să „bugetez” această operațiune pe mai multe luni. Nu e simplu, nu mergi o dată în Mall și ți-ai cumpărat totul. Cel puțin nu când bugetul e unul de om normal. Luna asta îți iei ceva, luna viitoare încă ceva și în jumătate de an să spunem că îți acoperi strictul necesar.

În ultimul timp am primit de multe ori întrebări precum „Cum să îmi iau haine ok?” sau „Vreau să îmi schimb stilul/hainele! Ce fac?” și mă gândesc că o serie de articole despre cum să îți schimbi garderoba sau cum să îți alegi mult mai inteligent hainele în funcție de nevoi și de buget este binevenită.

Acesta este mai mult un teasing, de săptămâna viitoare începem să muncim cu adevărat!

Sursă featured photo: Roomdecorideas.eu

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Yep, ăsta lucrul cu care mi-a fost și mie greu să mă obișnuiesc. Schimbarea se face treptat (dacă nu ești Țiriac :))) ) și presupune mai multe vizite prin magazine, de-a lungul timpului. Greșala supremă e să te-apuci să cumperi de toți banii, mult prost și ieftin, că-ți vine sau nu bine, pe principiul „am zis că schimb garderoba, deci dă-i bice, cumpăr tot ce prind”. Și-ajungi să nu porți nici 50% din tot ce ai luat.

    • Well, asta incerc sa schimb, sa arat ca se poate si altfel! Inteligent si cu rabdare! O sa fie o serie lunga si complexa de articole!

  • Gizas Crist cata bataie de cap si bani aruncati degeaba ! Eu sunt femeie si am 3 randuri de haine casual cu care merg la job, iar in rest umblu pe afara in pantaloni de pijama / tricou/ pulover, fie iarna, fie vara.
    Nu as arunca banii pe carpe nici sa ma bati !

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media