Oscar 2017: Ce simplu este să arăți impecabil într-un costum

O

Mă gândeam de dimineață că o să deschid Facebook-ul și o să văd pozele de pe covorul roșu de la gala Oscar 2016 și o să mă crucesc și voi avea material despre care să scriu. Noroc cu gafa de la decernare și lumea este ocupată să facă miștouri și glume pe seama „La La Land”.

Trebuie să spun de la bun început: mi-a plăcut mult ce am văzut pe covorul roșu de la decernarea premiilor Oscar 2017, comparativ cu ce am analizat la Globurile de Aur sau premiile Grammy. Uitându-mă la ținutele alese de Pharell, John Legend ori Jeremy Renner realizez cât de simplu să arăți impecabil la orice eveniment, doar având grijă la câteva mici detalii.

Vedem cum atenția și implicarea stiliștilor din spate au făcut să dispară mânecile lungi de la sacou și a pantalonilor cu zece centrimetri peste dimensiunea potrivită. Observăm ținute simple, black tie, accesorizate subtil care debordează prin eleganță și oferă respectul cuvenit evenimentului. Vorbim totuși de premiile Oscar 2017.

Iar asta e un lucru pe care ar trebui să îl înțelegem și învățăm cu toții: putem să arătăm precum niște vedete de la Hollywood, pe covorul roșu, dacă, atunci când mergem și ne cumpărăm hainele, avem grijă să se potrivească cu stilul/personalitatea noastră și să se potrivească pe corpul nostru.

Orice mi s-ar reproșa pe internet, că militez pentru ținute de „corporatiști” compuse din cămăși și costume, rămân la fixul meu: orice bărbat va arăta impecabil și din alt „film” într-un costum bine croit pe el. Putem alege pe orice și să îi facem un costum pe măsură, care să aibă grijă de fiecare cotă și de fiecare imperfecțiune a corpului său și o să vedeți că reușim să îl transformăm în alt om. Asta face un costum. Când ai nevoie de încredere în tine, ți-o poate oferi. Că vrem să ne asumăm asta sau nu, este o alegere personală.

Ce găsiți mai jos?

[av_heading heading=’Cine mi-a atras atenția?’ tag=’h4′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

Chiar dacă le-am considerat cele mai bine alese ținute de la premiile Oscar 2017, am câteva mici observații sau mofturi:

 • La Jeremy aș fi renunțat la ceas sau aș fi avut grijă să nu iasă atât de mult pe încheietură și să atragă prea mult atenția.
 • La sacoul lui Riz Ahmed aș fi preferat să nu văd o butonieră făcută pe un rever îmbrăcat în mătase. Pantofii îmi plac la nebunie.
Pharrell Williams
Pharrell Williams
Riz Ahmed
Riz Ahmed
Jeremy Renner
Jeremy Renner
David Oyelowo
David Oyelowo

[av_heading heading=’Ținutele „Așa da!”‘ tag=’h4′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

[av_heading heading=’Ținutele „Nu chiar!”‘ tag=’h4′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

[av_one_half first]
Matt Damon si Luciana Barroso
Matt Damon și Luciana Barroso
[/av_one_half] [av_one_half]

Preferatul nostru: Matt Damon

 • Well, iarăși a reușit să poarte un sacou cu o mărime mai mare peste tot.
 • Batista de buzunar unde este, Matt?
 • Combinăm pantofii de culoare neagră cu un costum albastru? De ce?
[/av_one_half] [av_one_half first]
Dwayne Johnson si Lauren Hashian
[/av_one_half] [av_one_half]

The Rock

 • Nu e nimic greșit aici, din punct de vedere tehnic.
 • Detaliile din mătase neagră chiar îmi plac.
 • Prea subțire reverul pentru dimensiunile lui Dwayne.
 • Vizual mi se pare că acest sacou din catifea îl face pe Rock să pară și mai mare decât este deja.
[/av_one_half] [av_one_half first]
Chris Evans
Chris Evans
[/av_one_half] [av_one_half]

Chris Evans

 • Din punct de vedere tehnic, nu îmi plac pantalonii cum fac cute la terminație, deasupra pantofilor, și mâneca de la sacou mi se pare un pic mare, lucru vizibil prin cutele pe care le putem observa în jurul cotului și spre umăr.
 • Pantofii de culoare neagră la costum albastru deschis? De ce?
 • Alegerea albastrului pentru sacou mi se pare neinspirată, prea deschisă și spălăcită. Ținuta ar fi dat mult mai bine pe un albastru electric, ori un bleumarin.
[/av_one_half] [av_hr class=’full’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_heading heading=’Ținuta „Clar NU!”‘ tag=’h4′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

 

[av_heading heading=’Ținuta „50-50″‘ tag=’h4′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

Terrence Howard

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media