Îmi pare rău că îmi place decența!

Î

Aseară îmi propusesem să mă relaxez citind ceva, orice, pe Kindle. Cum niciodată nu reușesc asta, am ajuns să zapez pe la televizor și am trecut și peste KanalD, unde rula o pseudoemisiune unde este invitată regulat și doamna Iulia Albu. Da, Iulia Albu, cea cu găina, ca să vă fie mai ușor de amintit.
 
Avea o ținută superbă, cu o mătura înfiptă în coc. Da, mătură înfiptă în coc. Simplu, discret, de bun gust și civilizat. Nu mai are rost să comentez mult pe seama ținutei sau a stilului Iuliei Albu. Mi-am spus  părerea aseară, pe Facebook.

Interesante au fost reacțiile de după postare. Am tot primit aseară mesaje de toate felurile, de la inepțiile postacilor de internet, la mistouri despre Iulia Albu și în final și câteva pertinente despre cum ținutele formate din costume și cămașă înseamnă „corporație” și trebuie să dispară, ceva cu elitism social fals. Au fost chiar interesante discuțiile, de aici și acest articol.

Prefer decența și simplitatea. De aceea nu o să mă vedeți recomandând o ținută exagerată doar pentru că am găsit-o pe un catwalk sau a pozat-o vreun influencer de pe la #mfw pe Instagram. De asta nu voiam să fiu un blogger de fashion. Simplitate pentru că mereu o cămașă albă cu o pereche de blugi ori un tricou cu o pereche de blugi o să mi se pară de zece ori mai elegante, mișto, sexy ori mai bine alese decât o ținută „fashionable”, cu tot felul de invenții sau artificii vestimentare. Asta sunt și nu mă voi schimba, pentru asta militez și asta voi încerca să educ lumea din jurul meu. Văd această mișcare, pe care nu o pot înțelege, către exagerări peste tot, doar de dragul senzaționalului și al numărului de like-uri.

Da, stilul meu este orientat către cămașă și costum pentru că așa m-am format în mediul în care am lucrat. Un sfert din viață am lucrat printre costume și automat mi-am format o pasiune pentru ele. Un fel de win-win situation. Nici eu nu suport, la rândul meu, colegi de breaslă care până și vara, pe 40 grade, umblă în costume la 3 piese, cămașă, cravată și așa mai departe. Alte exagerari. Pe 40 grade, în soare!  Nu, eu stau foarte relaxat într-o cămașă de in, fără să am vreo problemă. Și eu mă duc la muncă în tricou și dacă am vreo întâlnire sau ceva oficial, am frumos două sau trei ținute pregătite la birou, în care să mă schimb. Simplitate și decență, nimic exagerat sau incomod. Când trebuie, mă adaptez.

Consider că un bărbat arată bine și într-un tricou și o pereche de blugi, combinate așa cum trebuie și purtate cu ATITUDINE. Mai are rost să zic de cămașa albă? Nu, știți bine părerea mea despre ea și cât de mult o recomand. În același timp, la fel de prost mi se pare că arată un bărbat în costum când se vede clar că nu îl „poartă”, că nu și-l asumă!

E doar o rugăminte către voi: păstrați decența! Nu exagerați! Băieți, nu este nevoie să fiți non stop la costum și la patru ace pentru a demonstra ceva. Aveți stil, atitudine sau eleganță și fără. Sper. Nu vă mai pozați zilnic cu trabucuri, tesare, cafenele sau prin cluburi. Că știm cu toții că nu duceți viața asta mereu. Nu asta înseamnă „gentleman, cititi aici de ce. Fetelor, sunteți sexy și în cele mai simple ținute! Chiar și în tricoul ăla urât pe care îl tot ascundeți prin șifonier. Nu mai încărcați orice ținută cu zeci de artificii și accesorii.

SINCERITATE. Sunt un nebun că recomand sinceritatea pe social media? Probabil, dar na, sunt băiatul nou pe aici, scriu pe acest blog doar de un an de zile. Unii zic că mi-aș fi ales ceva tabără.

Cu exagerări nu ajungem nicăieri și nu reușim nimic. Păstrați-vă decența și simplitatea în toate lucrurile pe care le faceți în viață, fie că vorbim de modul în care vorbim, în care ne îmbrăcăm sau în care ne comportăm cu ceilalți. Pentru că buna educație include și felul în care te îmbraci 

 

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media