Se mai întâmplă și lucruri mișto: primul târg educațional de modă din România – Fashion Me

S

Dacă săptămâna trecută am scris despre Bucharest Gaming Week și menționam că am două pasiuni care nu prea sunt văzute împreună, gaming-ul și fashion-ul, acum a venit momentul să scriu despre cea de a doua.

Pe 25 Noiembrie, sâmbătă, în București are loc prima ediție „Fashion Me”, primul târg educațional din domeniul fashion-ului. Vorbim de un eveniment ce reunește 11 dintre cele mai mari universităti care au specializări în fashion, design, fotografie, dar și numeroși designeri, stiliști și fotografi.

Târgul Fashion Me va avea loc la Palatul Universul din București (strada Actor Brezoianu 23-25, corpul B – Apollo 111), între orele 10.00-18.00, oferta fiind extrem de bogată: facultăți de fashion, styling, design de interior, fotografie, marketing, advertising, comunicare audio-video, business de produs, digital media, branding, mastere în domeniu.

Pe lista participanților la acest târg regăsim următoarele instituții:

 • Istituto Marangoni din Milano (Franco Moschino sau Domenico Dolce)
 • ESMOD, Paris (alumni celebri ca Olivier Rousteing, creative director BALMAIN sau Suzy MENKES, International VOGUE Editor)
 • BHMS – Switzerland
 • Istituto Europeo di Design, Milano
 • BAU, Roma
 • Cats College, Boston
 • Cambridge School of Visual and Performing Arts, Londra
 • Falmouth University, Falmouth
 • Willem de Kooning Academy, Rotterdam
 • Universitatea Nationala de Arte, Bucureşti
 • Universitatea de Arta şi Design, Cluj-Napoca

Pe langă programe universitare, acestea au și cursuri scurte de 2-3 săptămani, pentru orice pasionat de modă care își dorește să aprofundeze domeniul la o facultate de renume din afară tării. Mie mi se pare o idee bună un astfel de târg, ținând cont că în fiecare zi mai apare câte o „creatoare de modă”, cu zero studii, cu niște bani de pe undeva și vrea să devină vedetă peste noapte. Cum avem și prin piața de MTM diverși autointitulati „creative director” și așa mai departe.

De asemenea, în comunicatul de presă se menționează și un concurs pentru o bursă de 1000 EUR. Puteți găsi mai jos câteva fragmente din comunicatul de presă primit. Mă oftic un pic că sunt plecat la Iași peste weekend pentru că mi-ar fi plăcut să dau o fugă să văd atmosfera și exact ce se oferă. E prima ediție, nu știu care o să fie rezultatul, dar știu clar că avem mulți iubitori de modă și oameni interesați de acest domeniu și este de apreciat că se încearcă așa ceva. Bravo și la mai multe astfel de evenimente.

Mai multe detalii pe: www.facebook.com/fashionmefair.

Redau mai jos câteva fragmente din comunicatul de presă referitor la Fashion Me.


Elevii, studenții şi pasionații de modă sunt așteptați pe 25 noiembrie la primul târg educațional din domeniu – Fashion Me – un eveniment ce reunește 11 dintre cele mai mari universități care au specializări în fashion, design, fotografie, dar și numeroși designeri, stiliști şi fotografi.

Organizatorii oferă și o bursă de studiu în valoare de 1.000 de euro tuturor celor care se vor înscrie la cursurile Istituto Marangoni sau BHMS – Switzerland şi vor trimite scrisorile de intenţie pe adresa office@premiumedu.ro până la data de 14 decembrie 2017. Lista câştigătorilor se va face publică pe 30 ianuarie 2018.

“Am ajuns la concluzia că este necesar un astfel de târg, nişat pe fashion, pentru că, la întâlnirile noastre şi în timpul consilierilor, am întâlnit atât liceeni pasionaţi de modă, de fotografie, luxury, design, cât şi oameni care lucrează în business fashion, care vor să se specializeze în domeniul  lor şi nu ştiu de unde să îşi ia informaţiile cu privire la studiile pe care le pot urma, nu ştiu în ce constă portofoliul lor şi, cel mai important, ce domeniu din industria fashion li se potriveşte,” a declarat Mihaela Haiduc, Director of Education and Learning, Premium Edu, organizatorul târgului.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media