Unde mai mergem? EP01 – GRAM Bistro

U

Sunt fixist, odată ce mi s-a pus pata pe un local, cu greu sunt convins să încerc și alte locații. De asta, când îmi spui cafenea, mă gândesc mereu la „Second Cup” de pe Decebal, iar când spui cină mă gândesc la „Trattoria Roma” de pe Mântuleasa.

Noroc că se mai ivesc ocazii și ajung să mai testez și alte locații. Înainte de Crăciun, domn’șoara Denisia m-a invitat la un pahar de vin, romantic, fix cum trebuie, la GRAM Bristo. Auzisem de el, dacă nu mă înșeală memoria, chiar am mai fost acolo acum un și ceva sau doi, când voiam să mă văd cu o prietenă, departe de ochii lumii.

GRAM Bistro se află la parterul clădirii America House din zona Piața Victoriei, lucru mișto, având parcarea mare din piață sau metroul fix lângă. Bine, dacă ești om normal și nu vrei să parchezi fix în față, blocând o bandă de circulație, cum se obișnuiește acolo. Ca să se poată lua frumos cafeaua de la Starbucks.

Cum sunt în planuri de a renova apartamentul și caut inspirație „industrială” peste tot, mi-a plăcut mult cum au făcut cei de la GRAM locația. Mi s-a șoptit în cască că are „influențe industriale, încălzit cu ingeniozitate, cu elemente din lemn și lumini ambientale cu nuanțe gălbui.”

Revenind la ale noaste, meniul e interesant, tot felul de preparate moderne, inventate, reinventate prin tot felul de combinații. Ce să vă spun, am mâncat un somon tare bun (denumirea completă era file de somon proaspăt, alături de linte, piure de mazăre, lemongrass și sos de șalotă), dar salivam la un steak de ton în crustă de susan cu alge wakame și sos de homar, care era savurat în fața mea. Oricât de bun ar fi fost somonul meu, acel ton era senzație.

Prețurile mi s-au decente pentru zonă, servicii și atmosfera. Ce am reținut la o trecere rapidă prin meniu: un pahar de vin (13-17 lei), un Aperol Spritz (22 lei), cafea (8 lei), somonul (36 lei), tonul (45lei).  Per total, dacă ieși la o cină în doi, probabil te duci către 150-200 lei (2 pahare de fiecare și mâncărurile cele mai scumpe din meniu).

Ce am mai găsit prin meniu?

  • Quesadilla de pui cu arome orientale
  • Pulpă de rață confiată cu piure de morcovi, pară trasă în vin și sos de merișoare
  • Antricot de vită cu mousse de cartofi dulci, sos de hribi și cartofi cu ierburi aromatice
  • Sufleu de ciocolată
  • Măr copt în Amaretto umplut cu nuci și fructe uscate

Vreau să mă întorc într-o seară la ei ca să testez cocktail-ul freestyle. Pe românește, îți faci singur cocktail-ul pe baza unui checklist. Nu știu, eu sunt obișnuit cu Shoteria, fără cocktail-uri, dar vreau să încerc.

Muzica fix cum trebuia, pe fundal, te puteai auzi ca omul. Încălzitoare afară pentru dependenții de tutun care nu au trecut la IQOS sau iFuse, ca să nu îți înghețe mâinile pe țigară. Nu e mare localul, la vreo oră după ce am ajuns, era full.

Probabil pentru după-amiază, să mergi la o întâlnire de business acolo sau pentru prânz e ok, dar seara probabil e util să faci o rezervare. E nasol să vii cu o domnișoară până acolo și să ți se spună că e full. E cam de bun simț să faci rezervare, dacă vrei să ai parte și de a doua întâlnire.


E genul de local unde să mergi cu o colegă de la muncă, dintr-un alt departament, cu care ți-ai tot aruncat priviri în ultimul teambuilding. Așa îi arăți că știi locuri frumoase prin oraș, să îi comanzi un vin bun care să meargă cu un vreun „dish” sofisticat.  La final, chemi un UBER și bagi direct adresa ta, ca destinație finală.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media