Rețeta unei seri mișto: proiector + FIFA + prieteni

R

Am ajuns cu serile noastre de FIFA la #FIFANight S01E02, iar de această dată am mărit și numărul invitaților, la un onorabil 12. În ritmul acesta, apartamentul o devină neîncăpător pentru o asemenea galerie microbistă.

Este o escapadă din viața agitată și din haosul oferit de o ieșire în Centrul Vechi, iar rețeta este extrem de simplă: se dau 2 console, 4 controllere, 2 discuri de FIFA, un TV (codename „tabletă”, explic mai jos) și, cel mai important, proiectorul 4k. Să jucăm pe două televizoare ar fi cam monoton, așadar am apelat din nou la EPSON, cu o rugăminte. Ca și data trecută, oamenii au fost extrem de mișto și ne-au ajutat rapid. Go, go, EPSON România!

[av_heading heading=’ Cum arată o seară cu băieții cu FIFA pe un proiector 4K? ‘ tag=’h4′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

În primul rând, trebuie să recunosc că pe cât de uriaș este EH-TW9300(click pentru specs), pe atât de ușor este de montat și de configurat pe un perete de bloc (mai mult strâmb decât drept). La cum era amenajată camera, proiecția se făcea dintr-un unghi destul de ciudat, dar din setările proiectorului s-a putut regla ca imaginea să fie perfect dreaptă și clară.

Nu se poate compara cu un televizor, indiferent de diagonală. Noi am proiectat meciurile de FIFA pe un perete de vreo 3m! Dacă stăteai lângă proiecție, când se bătea un corner, nu se știa care e jucătorul de fotbal și care ești tu. Partea cea mai amuzantă a serii era când după ce jucai pe proiector și te simțeai pe  „teatrul viselor” (P.S.: în sfârșit am reușit să câștig în fața lui Andrei), îți venea rândul să joci pe un TV de 82cm. Aveai senzația că joci FIFA pe tabletă sau pe telefon. De aici și glumele cu „iarăși jucăm pe tabletă?”.

Are 5-6 moduri de culoare, pe care le poți schimba în funcție de genul imaginii pe care o proiectezi (film, poze, prezentări, jocuri) și niciun fel de lag. Eu am fost norocosul la care a rămas proiectorul până l-am returnat prietenilor de la EPSON și l-am testat pe Mass Effect: Andromeda, pe seriale și pe stream online HD cu Formula 1 din Australia. Chiar și în condiții de lumină afară, proiectorul pe setarea „bright dynamic” își face treaba.

Combinația de proiector, consolă și prieteni mi se pare că este mult mai distractivă și amuzantă decât orice altă încercare similară pe PC-uri, pe #PCMasterRace și așa mai departe. Să stai 10-12 oameni într-o sufragerie, strigând la fiecare fază de poartă e clar mai tare decât să stăm fiecare la PC-ul lui, cu căștile pe urechi și să distrugem baza adversarului.

Revenind la proiector, pentru o sufragerie de 25-30m2 este supradimensionat, dar pentru un apartament sau casă cu un open space mare pentru camera zi, atunci eu zic să iei în calcul achiziția unui astfel de proiector. Chiar dacă nu fix acest model, atunci ceva redus pentru o sufragerie de apartament și îți garantez că întrebarea „Hai la mine la un film!” s-ar putea să devină mai promițătoare 😉

P.S. Pentru #FIFANight S01E03 o să începem înscrierile în curând :))

[av_heading heading=’Un live cinstit’ tag=’h4′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media