Review de antreprenor: Huawei Mate 20 Lite

R

O parte din activitatea mea zilnică se întâmplă cu un telefon în mână sau la telefon. E în 2018. Nici nu cred că se poate altfel. Fișe de clienți, fișe programări, CRM și ERP, social media, verificat comenzi și excel-uri pentru furnizori, simulări uniforme, telefoane, email-uri, poze și editat poze și lista continuă mult și bine. Practic am insistat să construiesc un business pe care să îl pot superviza sau controla doar cu un telefon în mână. Toate informațiile despre orice client, închiriere, comandă, livrare sunt disponibile la un swipe distanță. Trăiască cloud-ul.

Asta înseamnă că am fost mereu pretențios când a fost vorba de telefoane și suita de aplicații pe care le am la dispoziție. De câțiva ani de zile am fost utilizator la iPhone, nicio mirare aici.

Huawei Matei 20 Lite

În ultima lună am migrat toate nevoile mele pe un Huawei Mate 20 Lite, verișorul mai mic și ieftin al nou lansatului Mate 20 Pro. Prețul lui este undeva la 1699 RON. Un pret decent pentru el din ce veți citi mai jos.

Nu sunt genul care să facă teste la telefoane pe diferite aplicații și așa mai departe. Eu îl folosesc zi de zi și știu foarte bine ce vreau de la telefonul pe care îl dețin. Sunt mereu atent la următoarele aspecte: modul în care arată, performanță, baterie, camera. Nu neapărat în această ordine.

Aspect

Arătă bine Mate 20 Lite. Nu mă așteptam să fie atât de bine realizat și închegat. Mi-a luat câteva zile să mă obișnuiesc cu senzorul de amprentă de pe spatele telefonului, dar după mișcarea a devenit normală. Am avut modelul Sapphire Blue și inițial m-am speriat că o să adune amprente și zgârieturi. Nu sunt genul care să folosească huse sau protecții. Singurul lucru pe care îl accept pe telefon este o folie de sticlă pentru ecran. În rest nu suport husele. Pentru ce mai cumpăr un telefon cu un design misto ca să îl țin în husă?

Performanță

Am început să îl folosesc având niște așteptări foarte mari, știind foarte bine ce poate P20 Pro să facă. Știu că nu este un flagship phone, dar are momente când „agata”. La deblocare și intrare în galerie foto, în anumite momente în Google Maps. Pur și simplu, trecând de pe un 7 Plus Red mi se pare că sunt momente când ceva nu așa cum trebuie la el. 90% din timp funcționează perfect, dar când am o perioadă de folosire intensă, schimbat 10 aplicații între ele rapid (Gmail, Camera, Facebook, Drive, Snapseed, Sheets, Adobe, înapoi Gmail, Instagram, Whatsapp, Messenger în decurs de 2-3 minute) începe să facă mici figuri. Trebuie să le închid pe toate și să le iau din nou la rând. Da, sunt pretențios la gadget-uri, de asta la laptop am preferat un Lenovo Carbon X5 pentru că vreau pe parte de business totul să zboare. Deblocarea prin scanarea fetei merge și nu merge. Am ajuns să renunț la ea și să folosesc doar amprenta. Sunt un heavy user, asa ca pentru un utilizator normal de telefon, modelul Mate 20 Lite e mai mult decat suficient.

Baterie

Aici nu am ce să îi reproșez acestui telefon. De mult timp nu am mai ajuns acasă la 10PM cu 40% baterie la telefon, în condițiile în care nu l-am menajat deloc în timpul zilei. WhatsApp, Telefoane în draci, poze, Waze/Maps, mail-uri, Facebook, Instagram la greu de dimineață de la 8. Ca să vă explic cât de lejer mă simt cu acest telefon e suficient să vă spun că am un singur încărcător și acela este acasă lângă noptieră. Nu am la birou sau în mașină altul. Plec dimineața și sunt sigur că nu există șanse să rămân fără baterie când ajung acasă.

CAMERă

Ținând cont că este un Huawei am avut așteptări mult prea mari pentru camera lui Mate 20 Lite. În condiții de lumină reușește niște cadre geniale, dar când rămânem fără lumină începe să nu mai dea același randament. Este peste camera mea de la 7 Plus, probabil similară cu un iPhone 8, dar sub cea de la P20 Pro. Funcția Portrait funcționează în 90% din cazuri, iar în restul de 10% focalizează greu pe obiect sau deloc, face blurul fundalului eronat. În scurtă vizită în Istanbul am reușit să îl compar cu P20 Pro și pot spune cu mâna pe inimă că este o diferență ca între Champions League și Europa League între ele. Funcția de document scan este genială și folositoare, la birou mă ajută mult ca să nu mai alerg după scanner. Las mai jos cele mai reușite poze și 2 exemple de poze care nu m-au încântat deloc.

Concluzie

Pentru un telefon de 1699 RON Mate 20 Lite își face treaba așa cum te-ai aștepta. Arătă bine, ține bateria enorm de mult, face poze OK, iar pentru un antreprenor la început de drum este fix ce trebuie. Eu îmi doresc mai mult de la telefon și tocmai de aceea de abia aștept să folosesc și Mate 20 Pro, că tot am fost aseară la lansarea lui oficială în România.

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media