Se mai întâmplă și lucruri mișto: Cursuri de antreprenoriat pentru diaspora & 36 de granturi a câte 35.000 de euro

S

Nu o dată am spus că în România lipsește cu desăvârșire orice fel de educație antreprenorială, mai ales din ciclul de licență și cel de master. Pur și simplu, ori învățăm pe cont propriu și investim separat în educația noastră, ori luăm totul pas cu pas, orbește, încercând să ne educăm prin greșeli și eșecuri.

Lucrurile încep ușor-ușor să se schimbe și m-am bucurat să citesc despre proiectul Ro-Win – Succes în România, parte a programului de finanţare nerambursabilă Diaspora Start-Up care oferă 36 de granturi a câte 35.000 de euro pentru antreprenorii din diasporă care vor să-şi deschidă o afacere în țară. Nu, nu este nevoie ca ei să renunțe la viața pe care și-au pornit-o afară, având oportunitatea să conducă totul de la distanță cu ajutorul unui partener local (similar cu modul de lucru din Orientul Mijlociu).

Cum nu e suficient să oferi doar finanțare, ci și know-how, proiectul vine cu încă două propuneri:

M-am uitat peste platforma de curs și mi-a plăcut cum sunt împărțite temele (cursul durează 3 luni). Chiar mă tentează extrem de mult să particip la modulul de Management Financiar și cel de Management al echipei.

  1. De la idee la startup
  2. Start-up – primii pași
  3. Management operațional
  4. Marketing și promovare
  5. Managementul financiar
  6. Managementul echipei
  7. Strategia de lansare a afacerii
  8. Sustenabilitate & egalitate de șanse

De asemenea, mi s-a părut corect că au impus câteva criterii de eligibilitate.

Cele 12 module vor fi transmise live prin platforma de curs, astfel încât participanţii vor putea pune întrebări legate de specificul afacerii lor în timp real. Pentru cei care se înscriu după 14 martie sau care vor să parcurgă din nou informaţiile, vor fi disponibile şi înregistrări ale fiecărei şedinţe.

Toti absolvenţii vor putea opta să-şi înscrie planul de afaceri construit pe parcursul celor 3 luni în concursul de proiecte iniţiat de Ro-Win ca parte a programului de finanţare europeană nerambursabilă Diaspora Start-up. 36 dintre absolvenţii cursului vor primi granturi a câte 35.000 de euro, la care se se adaugă servicii de mentorat şi consiliere în valoare de peste 10.000 de euro.

Salut această inițiativă și vă încurajez să profitați de ea!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Cat de fain! Chiar ma bucur ca au inceput sa ia si ei mai in serios antreprenoriatul in Romania, iar un astfel de curs este un pas destul de mare inainte. Ma tenteaza si pe mine sa particip. Multumesc pentru veste.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media