Startarium 2018 – Gânduri, planuri și emoții

S

Pot spune că săptămâna trecută a fost cea mai mișto săptămâna din punct de vedere profesional de când mi-am început cariera în acest frumos domeniu al modei pentru bărbați acum 8 ani. iTUX a fost de la bun început un proiect menit și gândit să schimbe mentalități și să simplifice și perfecționeze modul în care bărbații din România se îmbracă la evenimente cu dresscode. A fost o îndrăzneală a echipei de lansare și a mea.

Marele premiu Startarium Pitch Day 2018 este validarea modelului de business pe care o așteptam deja după cele două sezoane de activitate în România, atât la București cât și timid la Cluj. Este momentul în care trecem de la noțiunea de proiect funky la o etapă de business serios, scalabil și atractiv pentru investiții din exterior. Este momentul în care echipa trebuie trebuie să apese puternic pedala de accelerație și să profităm de această șansă pe care o avem și să capitalizăm tot boom-ul financiar și de imagine. Este momentul în care iTUX trebuie să devină un business puternic și național.

Acesta este pentru noi cel mai important test acum, ca echipa, ca afacere, ca strategie și în primul rând al meu ca manager. Pentru că vorbim de o sumă considerabilă, comparată cu cifra noastră de afaceri ori cu rata profitului și trebuie atent gestionată pe termen mediu și lung. Cea mai mare greșeală pe care un manager o poate face acum este să investească instant și nesăbuit, iar la finalul sumei de 50.000 EUR să realizeze că trebuie din venituri să susțină toate noile investiții, ținând cont că o mare parte a sumei se va duce pe deschiderea de locații noi. Cu răbdare și calm ne vom reîntoarce în ședințe și vom retrasa direcțiile iTUX pentru că tot ce ne doream să facem în doi sau trei ani bugetați avem acum șansa să realizăm într-un singur sezon. Totul se schimbă pentru noi. Este șansa noastră.

Mulțumim Impact Hub și ING România pentru Startarium, acest eveniment genial.


Sentimentele de marți nu pot fi explicate în cuvinte. Toată ziua fost un roller-coaster emoțional de la bun început. Semifinalele nu au decurs fix cum mă așteptam și nu am fost mulțumit de calitatea pitch-ului. Era prima dată când participam la un astfel de concurs, prima dată când gândeam sau făceam un pitch de business. Am crezut că o să fie o ieșire rușinoasă din grupe ca să îl citez pe domnul Meșter. După am realizat că suntem egalitate două start-up-uri pentru un loc în marea finală, s-au refăcut toate punctajele și a mai durat până s-a elucidat misterul. Emoții, tensiune, frică, dezamăgire.Când am aflat că merg în finală mi s-a tăiat respirația realizând că va trebui să urc pe scena Startarium în fața a peste 500 oameni și să le vorbesc despre iTUX. Probabil toate fricile mele anteriore au explodat în acel moment iar orgoliul meu și dorința de a nu mă bloca pe scenă au preluat controlul; altfel nu îmi explic cum am reușit să am un moment de încredere și claritate care s-a transformat într-un pitch corect și într-o sensiune de întrebări unde am reușit să ofer încredere în business prin răspunsuri clare și concise. Când am coborât de pe scenă toți îmi spuneau „Wow, ce ai făcut acolo? Niciodată nu ai vorbit așa!”.Recunoscut că începusem să sper la un premiu după ce am terminat sesiunea de întrebări. Mă gândeam că un loc trei este realizabil. La anunțarea câștigătorilor am luat loc cuminte pe scaun și încercam să îmi controlez emoțiile. Se anunță locul trei (Jobfull), se anunță și locul doi (Octavic). În acel moment încrederea mea s-a transformat în dezamăgire. Erau proiectele pe care le considerăm favorite la marele premiu. În capul meu era doar o singură întrebare „Cine să fie mai fie pentru locul 1?”. Nicio secundă nu am crezut că suntem noi, până când nu a venit replica domnului Michal Szczurek (CEO ING România) cu dresscode-ul angajaților ING. În acea secundă totul s-a transformat și până să îmi dau seama ce se întâmplă eram deja pe scenă, zâmbind cum nimeni nu cred că m-a văzut vreodată și ținând în mână trofelul magic Startarium.
Tuturor vă mulțumesc din suflet pentru faptul că ați fost alături de mine și de noi în acești doi ani frumoși.
Pitch-ul + Sesiunea de Q&A iTUX Startarium începe la 01:23:00 din clip.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media