10 ținute pe care le vei regăsi la o petrecere în aer liber

1

Ieri seară aproape tot Bucureștiul s-a strâns în „Urban by Nature Secret Spot”, la petrecerea celor de la Strongbow. Chiar eram curios, ținând cont că urma să fie un eveniment în aer liber, pe marginea unui lac, „urban”, cum o să se îmbrace lumea. Recunosc, a fost un „dress code” pus mai mult doar ca să fie trecut pe invitație, pe principiul „punem la dresscode hashtag-ul și am terminat”: urban by nature. Chiar m-a întrebat Lelia ieri, pe Facebook cum sa te imbraci la astfel de eveniment si i-am sugerat niste frunze.

Cât am stat pe acolo și m-am mai plimbat prin stânga și prin dreapta am tot văzut ținute total neinspirate pentru un asemenea eveniment. Deși continuarea articolului o să fie una ironică, spre comic sper, arunc aici câteva dintre motivele pentru care am considerat „neinspirate” ținutele. Vorbim totuși de o petrecere „casual” în aer liber, pe un câmp și nu era cazul să se vină cu tocuri, cu rochii elegante, cu ținute all-white. Nici băieții nu au fost mai inspirați. Le explic mai jos. 

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

Hipsterul Fashion – îl recunoști imediat, o jachetă neagră de denim ce se odihnește pe umeri cu un mesaj „New Culture” or something pe spate, blugi XS suflecați la 10cm peste gleznă, o pereche de pantofi de culoare neagră și apoi semnătura fatală: șosetele albe până la gleznă. Dap, era fix în fața mea la intrare. Începusem bine. 

Nașa – nu ai cum să nu observi nașa la un concert. O rochie nici lungă, nici scurtă, neapărat o culoare stridentă iar părul permanent. Da, exact. Erau două domn’soare, doamne cu o asemenea ținută aseară la petrecere. Dacă nu le-ați văzut, norocul vostru.  Când le-am văzut mi-a venit în gând mesajul celor de la Verdict.ro. 

Gala Oscar – o rochie (frumoasă de altfel, dar nu era nici locul nici momentul pentru ea) albastră de mătase, lungă și cu un decolteu generos și cu pantofi cu toc în picioare. Măcar nu erau stilettos. Mă oftic că eram departe și nu am putut observa dacă avea și un plic, asortat la ținută.

LOFT White – la fel de ușor de recunoscut, o ținută all-white, din cap până în picioare completată de o pereche de ochelari. Purtată după apus. Din păcate, lipsea șapca. Dar măcar era cu brățări.

Italianul – pantaloni, adidași exclusiviști, cămașă deschisă și o eșarfă la gât. Italiano vero. La fel, o ținută interesantă, plăcută ochiului, dar nu știu cât de bine aleasă pentru un astfel de eveniment.

Agent 000 – Pe la 23:00 încercam să îmi găsesc drum prin mulțime spre masa noastră și mă lovesc de el. De Ionuț, Ionuț Bond. Costum negru și cămașă albă. Nu, slavă domnului că nu avea satin pe rever, la sacou, că i-aș fi urat „Casă de piatră, bro’!”. Nici batistă. Uff. El este doar o exemplificare a persoanelor care duc expresia „better overdressed than underdressed” la un nivel abstract. 

Eva – Nu avem o ținută aici „fixă”, dar știm ce poză are Eva pe Instagram sau Facebook, de aseară de la eveniment: poza cu merele de la intrare. Și poza o să fie cât mai artistică, ori mimând o mușcătură, ori într-o poziție sexy. Săracul Steve Jobs. Săracul Adam.  Exemple găsești pe #urbanbynature.

Pijamaua – aici e greu să îmi dau seama dacă a fost luată pe sus de prieteni, din casă și nu a apucat să se schimbe sau a venit intenționat așa. Nu mă înțelegeți greșit, nu vorbim de pijamaua aia cu „hello kitty” ci cea sexy din mătase. Dar na, #urbanbynature, ne întoarcem la naturalețe.

Dezinteresatul – aplică tactica „ah, trebuie să plec la petrecere! Trebuie să mă îmbrac repede. Hmm, uite un tricou pe hol și niște pantaloni aruncați pe un fotoliu, prin sufragerie. Gata”. Mișto este că uneori astfel de ținute sunt mai reușite și mai naturale decât multe altele, menționate mai sus.

Baiatul normal – o ținută decentă, o pereche de blugi și un tricou sau o pereche de pantaloni de in cu o cămașă simpatică, completată de o pereche de bretele. Omul a venit să se bucure de muzică, de prieteni și de cidrul de mere. Mi-a plăcut mult cum au venit la party Damian și Iuhas.

[av_hr class=’short’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

Sursa Cover Photo

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media