Trendurile Pinterest pentru bărbați în 2017

T

Am citit, zilele acestea, două articole interesante despre Pinterest. Primul e despre AI-ul Pinterest care încearcă să ne aducă zi de zi înapoi în platformă, să mai salvăm ceva pe board-ul nostru.  Așadar el e de vină pentru notificările gen Tinder „You and Michael are a match”.

Al doilea e ceva mai statistic și bazat pe căutările utilizatorilor Pinterest între Ianuarie și Noiembrie. Peste 150 milioane de utilizatori sunt activi în fiecare luna iar căutările acestora și tematica informațiilor pe care aceștia le salvează ajută la trasarea unor trenduri pentru final de 2016 și 2017. Se iau în calcul categoriile cu creșteri de peste 25%, care au fost „pin-uite” de peste 500k ori și au o creștere constantă de 3-6 luni (excluzând astfel creșterile sezoniere). Un exemplu util de „big date”

Ok, destule informatii technice. Sa trecem la informatiile ce mi-au atras atentia.

Bărbații încep să folosesca Pinterest din ce în ce mai mult. S-a înregistrat o creștere de 200% a bărbaților de pe platformă iar categoria „Men’s Style” a atins un record de peste 350 milioane idei. În prezentare se aruncă și o statistica conform căreia 66% din bărbați consideră Pinterest un ajutor în decizia de cumpărare. Pentru restul de 34% se ocupă iubitelor/soțiile de cumpărături.

Mountain man (+62%). Bun. Un stil simplu, pe care am început și eu să îl folosesc în ultima lună, din lipsă de timp și chef să mai stau în fiecare dimineață să mă aranjez pentru 12 ore de stat într-un birou. Se caută ținute bazate pe denim, bocanci și jachete de iarnă/munte. 

[av_one_third first][/av_one_third] [av_one_third][/av_one_third] [av_one_third][/av_one_third]

Urban Style (+90%). Aici nu e vreo surpriză. În categoria „urban style” intră cam orice ținută smart casual. Predominant cu „layering”, de care vă mai vorbeam și în alte articole. Outfituri de oraș, de ieșit cu băieții sau cu o „ea” la o întâlnire. Sunt ținutele care te provoacă cel mai mult să îți scoți în evidență stilul vestimentar. E mai complicat să alegi un outfit unde să potrivești perfect puloverul, tricoul, blugii, ghetele și accesoriile. De aceea uneori prefer cea mai simplă variantă: blugi și cămașă albă.

[av_one_third first][/av_one_third] [av_one_third]
[/av_one_third] [av_one_third]
[/av_one_third]

 
 

Health Goth (+214%). Mulțumim, Kanye! Nu scăpam de stilul tău vestimentar nici în 2017.  Vom vedea și anul viitor multe ținute bazate pe negru, cu articole sportive purtate pe stradă și la birou. Am văzut câteva idei interesante, mi-au trezit puțin interesul și aproape aș încerca ceva similar. Poate.

[av_one_third first]
[/av_one_third] [av_one_third]
[/av_one_third] [av_one_third]
[/av_one_third]

Tunsori – păr scurt (35%). Să fie clar: nu ai voie cu „man bun” atât timp cât nu cheamă Zlatan. Așadar tendințele în căutări arată creșteri pentru idei de tunsori pentru păr scurt. Bine, unii din plăcere, alții de nevoie. Cam greu să îmi las eu părul lung. Pe lângă faptul că pentru multe persoane este recomandat părul scurt (formă feței, stil, imagine), acesta este și mai ușor de întreținut și aranjat. Comoditate. Comoditate și stil. Fără stres.

Șosete colorate (65%). Haha. Șosetele colorate și îndrăznețe sunt un trend de câțiva ani încoace. De ce? Pentru că este un truc extrem de simplu. Poți da o pată de culoare oricărei ținute printr-o simplă pereche de șosete. Îndrăznește! Colori multe, pattern-uri, desene. Tot ce vrei tu. Un pantalon bleumarin și o pereche de pantofi maro închis? În mod normal ți s-ar recomanda o pereche de șosete albastre. Dar, de ce?! Când poți arunca o pereche galben muștar sau roșie? Sau cu model? Bam, bam. Plus, e o idee bună de cadou pentru Crăciun.

[av_one_third first]

[/av_one_third] [av_one_third]

[/av_one_third] [av_one_third]

[/av_one_third]  
 
 
 
 

P.S.: Undeva pe la secțiunea Personal Interests am văzut următoarea chestie: „Celebrity airport style is stealing the spotlight from the red carpet!”. Mai multă lume e interesată de ținutele „de stradă” sau „de călătorit” ale vedetelor decât de ținutele de pe covorul roșu. Poate pentru că sunt un pic mai naturale? Dar na, noi încă ne îmbrăcăm mișto pentru a ne face o poză în timp ce aranjăm bradul. Yey.

 
 
Sursa Cover

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media