UBER și lipsa surge-ului

U

Am așteptat să treacă tot valul de reacții în social media provocat de articolul despre impozitul pe profit plătit de UBER față de cel plătit de primele 9 firme de taximetrie din București pentru a putea lăsa și eu articolul ăsta aici. Articol pe care l-am văzut prima dată share-uit de Cismaru și apoi preluat de câteva sute de persoane.

Folosesc UBER de când s-a lansat în România iar în ultimul an am ajuns să îl folosesc zilnic pentru două sau trei curse, dat fiind că îl folosesc foarte mult și pentru iTUX. Cred că de asta am ajuns pe la 842 curse (aprox 7063 km). Asta așa ca să fie clar că nu vorbesc din idei de pe Facebook.

Practic, în fiecare dimineață iau un UBER către birou ori către întâlnirile pe care mi le stabilesc în prima parte a zilei și mereu dau comandă între 09:00 și 09:30 în zona mea, aici în Pantelimon. Anul trecut, era imposibil să prind o mașină, fie UBER X ori Select, în acest interval orar fără să accept un surge. Între 08:50 și 09:50 era mereu un surge care varia între 1.3x și 2x. Dacă cumva era și ploaie sau ninsoare afară se putea duce și către 3x. Așadar, ori plecam înainte de 08:50 ori lucram de acasă până pe la 11 și apoi fugeam spre birou.

În schimb, de vreo trei sau patru luni acest lucru nu s-a mai întâmplat. Indiferent de ora la care comand mașina, găsesc la preț standard fără probleme. Uneori stau 8-9 minute, dar mereu prefer să comand UBER Star ca să scap de șoferii cu 10-20 curse cărora trebuie să le explic eu cum funcționează aplicația sau cum e cu destinațiile multiple. Sincer, ultima mea grijă la 9 dimineața este să îi învăț pe alții să își facă treaba.

Acum că stau și mă gândesc, nici seara nu prea am mai prins surge-uri, prin oraș, indiferent de zonă. Sunt zile când dau comanda și în jur de ora 18:00 și la fel, zero surge. Singura dată în ultimele luni când am prins un surge a fost acum vreo două săptămâni în centrul vechi, un 1.2x. Atât.

Întrebarea pe care mi-o pun acum este alta: au scăzut comenzile UBER în zona mea ori a crescut numărul de parteneri UBER atât de mult încât s-a echilibrată balanța cerere/oferta?

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media