Unde este ajutorul statului pentru noi?

U

În fiecare zi mai citesc despre o nouă mărire de salarii minime, o nouă mărire a ajutoarelor sociale sau ceva mărire la orice. Suntem țara măririlor. Ziua și mărirea, că nu dau de la ei din buzunar. Mărim salariile și oferim beneficii aproape tuturor din aparatul de stat. Nu pot spune că nu e corect și asta; și acolo sunt oamenii OK (sper), care își fac treaba și merită să nu fie plătiți cu mărunțiș. Nu este corectă generalizarea.

Dar în fiecare lună, pe 25, când îmi trimite contabila OP-urile pentru firme, mă uit așa puțin întristat la sumele pe care le virez fără greș statului. Îmi fac datorita că așa este corect, legal și moral. Nu pot să ies la proteste și să comentez, atât timp cât eu nu îmi plătesc corect dările către stat. Mă uit la OP-uri și mă întreb când o să facă și statul ceva pentru mine?!

Ok, îi ajută pe mai toți, dar mi-ar plăcea să vină și la mine să zică:

  • “Neștian, tot ai o firmă nouă și vrei să crești… Plătim noi toate taxele și cotizațiile pentru salariile nete ale următorilor 3 angajați pentru următorii 2 ani!” ·
  • “Deschizi două puncte de lucru în mai puțin de 2 ani de la înființare? Uite un bonus nerambursabil pentru lansarea acestuia, măcar 4650 RON.”

Astea sunt doar două idei venite în timpul unui zbor de la Cluj la București, după ce am aranjat cel de-al doilea showroom iTUX. Poate dacă nenea statul român m-ar ajuta cu primul punct, atunci aș angaja full time în loc de part time sau poate angajam doi colegi și nu doar unul. Atât timp cât pentru un salariu de 2000 RON oferit unui angajat eu scot din buzunar aproximativ 3468 RON este mai dificil. Cu mare drag bugetam 500 RON și angajam doi colegi cu aceeași sumă.

Dar pe statul român nu îl preocupă să mă ajute pe mine să mai generez un loc de muncă, să mai iau un absolvent de facultate fără job și să îl ajut să înceapă o carieră. Statul român este preocupat de milioanele de voturi câștigate de pe urma asistenței sociale.

comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media