Valoare Morală – Respectul prietenilor tăi

V

Acum ceva timp scriam despre ce mai inseamna un gentleman in 2016 și tot spuneam de imaginea pe care vrem să o avem sau de imaginea pe care vrem să o impunem în fața altor persoane. Zilele trecute mi-am dat seama că probabil cea mai adevărată imagine a ta este dată de către prietenii tăi, de acel cerc restrâns de oameni, care te-a văzut în cele mai bune dar și cele mai de rahat momente ale vieții tale.

Degeaba încerci să lași impresia unui om calitativ din toate punctele de vedere, dacă la 2 noaptea trebuie să suni mai mult de șase persoane pentru a convinge una să vina să te ajute. Degeaba ai mii de like-uri și urmăritori, dacă atunci când ai nevoie de o canapea pe care să dormi câteva zile (sau mult mai mult) ajungi la un hotel ceva mai ieftin de prin oraș. Degeaba ai sute de invitați la nuntă, dacă cu o zi înainte de nuntă nu ai cu cine trage o ultimă petrecere ca în facultate. 

Cea mai mare dovadă de respect și stimă pe care un PRIETEN ți-o poate oferi este caracterizarea pe care ți-o face, sincer 100%, către un outsider, către un om cunoscut cu câteva ore înainte. Da, PRIETEN cu litere mari, nu este greșeală. Și atunci un om mare, a devenit și mai mare. Și el și ai lui.

Ieri la o discuție pentru Bucharest Gentleman, am tot vorbit despre „valorile morale” pe care un individ trebuie să le aibe, în societatea noastră. Fiecare îşi spunea părerea și acum realizez că am uitat să dau poate cel mai simplu și puternic exemplu de valoare morală: să îți respecți prietenii. Pe acei puțini pe care alegi să îi păstrezi și pe care poți să îi păstrezi, că nu toți prietenii îți pot rămâne alături.

Să îi respecți.

Și ei la rândul lor o să te respecte iar asta este bine… foarte bine!

Bravo!

(Sursa foto)

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alexandru Nestian

Manager & co-founder @ the fashion start-up iTux, 6 years market experience, digital savvy, blogger

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Social Media